El C.B. GENOVÉS presenta el seu primer torneig femení

Tindrà un caràcter estatal i un format de quatre equips com el torneig masculí.

52

Solopizza Xàtiva

Academia MARBE

Ahir al matí i amb motiu del dia Internacional de la Dona es va realitzar una roda de prensa al saló de plens de l’ajuntament del Genovés per tal de presentar el I Torneig Nacional Cadet Femení de Bàsquet. Un torneig que es presenta de manera intencionada en un dia important i amb un gran caràcter reivindicatiu. Un torneig per la igualtat. Tal i com deien des del club en la presentació de la campanya de promoció #JUGUEM? “ si el club ha apostat per oferir bàsquet a totes aquelles xiquetes que així ho desitgen i el club organtiza tornejos en categoria masculina també ho ha de fer en categoria femenina. Des d’aquesta temporada tots dos tornejos, junt a l’aleví del mes de juny formaran part del calendari de tornejos que el CB Genovés oferirà als aficionats i aficionades al bàsquet de formació”.

En la presentació d’aquesta primera edició del torneig, han estat presents Verónica Llopis, Regidora de Benestar Social, Emili Lloret, primer Tinent Alcalde, Jordi Llopis, entrenador des equips cadets i júnior femenins del C.B. Genovés i Laia Soler, jugadora del C.B. Genovés. Jordi Llopis com a representant del C.B. Genovés, en la presentació del torneig comentava que “és de justícia que totes les jugadores del club tinguen les mateixes experiències que els jugadors. Fa una setmana el Genovés es convertia en la seu del bàsquet de formació en categoría cadet masculí, i ara és el torn de les xiques. Pretenem un club igualitari, i amb iniciatives com aquesta pensem que anem en el camí correcte. Som un club que vol parlar en femení i aquest torneig ha de ser un referent per a donar a entendre que totes aquelles xiquetes que vullguen practicar esport, el C.B. Genovés els obri les portes”. Laia Soler, jugadora cadet del C.B. Genovés comentava també “em sent orgullosa de formar part d’un club que ha lluitat tant per tindre equips de xiquetes en totes les seues categories. Un club feminista, que treballa per la igualtat i que ens ofereix oportunitats de donar a entendre que les dones també volem formar part de l’esport del nostre poble. I no tan sols en un dia com aquest, sinó cada dia i en cada moment”.

Aquest torneig serà el primer que organitza el club en categoria femenina, i ho fa en una temprada en la que ha aconseguit tenir secció femenina en totes les seues categories, des d’alevins fins a sèniors totes les xiquetes poden competir en equips femenins. Un club que ha apostat per parlar en femení i el torneig cadet vol ser un referent per a totes i tots, un torneig reivindicatiu, un torneig que pretén lluitar per la igualtat.

Des de l’Ajuntament, tant la Regidora de Benestar Social, Verónica Llopis, com el Regidor d’Esports, Emili Lloret, es mostraven satisfets que un club del poble tinguera aquesta línea d’actuació. Tots dos manifestaven que “independentment de la vessant esportiva, el missatge que transmet aquesta iniciativa transcendeix de l’esport, ens ofereixen un torneig de bàsquet que té com a finalitat fer una societat més justa i igualitària. D’aquesta forma estem convertint el Genovés en un exemple a seguir on és evident que l’esport no té gènere”.

El I Torneig Nacional Cadet Femení del Genovés serà el proper cap de setmana del 27, 28 i 29 de març, i tindrà el mateix format que el masculí, un cartell de 4 equips que jugaran totes contra totes per a posteriorment disputar les finals el diumenge 29 de març. Des del club, el mateix Jordi Llopis afirmava que “aquest torneig va a ser la gran festa del bàsquet femení del club, però no volem oblidar que el nostre èxit serà el poder oferir en el dia a dia un club feminista on totes les xiquetes puguen jugar al bàsquet. Estem convençudes de que el nostre club ha de parlar en femení i aquest primer torneig és una prova evident”

El Genovés tornarà a ser el centre del bàsquet de formació i ara en categoria femenina. Un club per a totes i tots i que vol col·laborar en la formació de xiquetes i xiquetes, i en crear una societat més justa. El darrer cap de setmana de març El Genovés serà la capital del bàsquet femení.

En breu es farà oficial el cartell dels equips participants i de segur que contribuirà a portar endavant un missatge tan necessari per a totes i tots.

“Si demanem il·lusió, donem estima. Tots tenim l’obligació
d’anar més enllà del simple ensenyar un joc o un esport.
Ensenyem a estimar el bàsquet, formem jugadors que vagen per
la vida pressumint de ser-ho. Aleshores els sacrificis per jugar
deixaran de ser-ho”.(J.A. Del Río)

WhatsApp Portal de Xàtiva