Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

El Betlem municipal de Xàtiva ha tancat el Nadal amb un total de 90.373 visitants, el que suposa una mitjana de 3.765 visites diàries des que obrira les portes el divendres 16 de desembre, confirmant-se com el principal reclam de la ciutat durant aquestes festes i com una eina clau de dinamització turística i econòmica.

«Estem molt satisfets per la gran afluència de gent que ha tingut Xàtiva durant aquestes festes. Sabem que el principal motor és el nostre Betlem monumental, que ja és tot un referent a nivell nacional i per això ens esforcem any rere any en mantindre la seua qualitat», ha manifestat el regidor de Festes Pedro Aldavero, qui també ha agraït el treball de totes les associacions, col·lectius i organitzacions de la ciutat que han col·laborat en la programació de Nadal, «perquè sense la seua participació no haguera estat possible fer unes festes d’aquestes característiques».

En total s’han realitzat vora 70 activitats en els diferents instal·lacions i espais habilitats, com ara l’escenari junt al Betlem, el Gran Teatre, la Casa de Cultura o el JOC, entre d’altres.

També cal destacar la participació en la carrera de Sant Silvestre, que va comptar amb més de 600 corredors i corredores i una recaptació de més de 2.000 euros, que es destinaran a l’Associació Espanyola Contra el Càncer. Exitós ha estat també el tradicional Mercat Medieval celebrat a la plaça del Mercat i els carrers adjacents, celebrat entre el 2 i el 6 de gener, i que va comptar també amb una gran afluència de gent.

El regidor Pedro Aldavero ha volgut també ressaltar l’avanç de l’arribada de Ses Majestats els Reis d’Orient a la plaça de la Seu a les 12 del migdia, ja que això va permetre avançar de vesprada l’hora de l’inici de la cavalcada, la qual va mantenir l’increment del recorregut estipulat en la darrera edició a causa de la pandèmia, que sumava a l’itinerari el carrer República Argentina. «Això ha permès que els xiquets i xiquetes hagen pogut veure a Melcior, Gaspar i Baltasar sense tantes aglomeracions», ha indicat el regidor.

WhatsApp Portal de Xàtiva