Il·lustríssim alcalde de la ciutat de Xàtiva, senyor Roger Cerdà i Boluda, regidor de Festes Pedro Aldabero, membres de la corporació municipal, alcades i alcadeses de les poblacions veïnes, falleres majors de Xàtiva, senyors i senyores, xativins i xativines molt bona nit a tots.

Hui, comença la fira més esperada de la seua història contiunant amb la tradició mès arrelada d’aquesta la nostra ciutat. Un altre Agost que ens obri les seues pàgines per escriure un nou capítol, per viure-la i formar part d’ella.

14 d’agost primer dia de fira, encara que la calor ja ha começat, l’albereda ja està completament preparada per obrir les seues portes i acollir a tots els xativins i xativines i a aquells que vinguen a visitar-la.

És inevitable estar açi i no pensar en aquella xiqueta que vivia totes les fires com si fos la primera, deixant-se duur de la mà dels iaios, anant a comprar un garrotet amb el nom gravat, els esmorzars que ajuntaven a la familia, sentir com s’accelerava el cor en les atraccions i com tremolava tota l’albereda amb les mascletades.

La Fira, inamovible i tradicional, també ens deixava espai per a creixer, de les vesprades d’atraccions passavem a aquelles primeres nits d’estiu rodejats de música i sopars que semblava que no acabaven mai. Passar de despertar-nos ben pronte per no perdre ni un segon de tot el que la Fira ens oferia, a tornar a casa a eixa mateixa hora amb uns xurros a la mà i contar-li als nostres pares tot el que la Fira ens havia oferit aquella mateixa nit.

Això és la Fira. Una mescla meravellosa entre les tradicions i el progrés, un punt de trobada per a totes les generacions, no sols d’aquesta ciutat, també de tot el món. Persones que venen a conèixer aquell poble que en ple Agost no es deixa vencer per la calor i no deixa mai buits els seus carrers. Deixar pas a que la ciutat es plene de motors i dels seus sorolls, sense oblidar les carretes tirades per bestiar.

Disfrutar de tornar a vore als firers, oferint-nos sempre el millor formatge, olives, ventalls o cassoles. El soroll de la música de l’albereda, acompanyada de les veus de la gent que fa la fira. Els firers, els compradors, els xiquets, els joves, els majors, gent de tot arreu que comparteixen el mateix fi, gaudir d’aquesta festa i de la nostra ciutat.

La Fira és la curiositat dels menuts i el record de la gent més gran. Com podeu observar, la nostra Fira te tot alló que es pot desitjar, i es tot un orgull per a mi ostentar el càrrec de representar-ho.

Per que desde que tinc us de raó, jo, mirava desde el fons a la reina, imaginantme que era jo la que estaba en aquest escenari, imaginabtme com sería tindre una corona al cap ,tant brillant que fera iluminar a tota la meua ciutat, imaginantme en un vestit tant tant llarg com la nosta albereda i sobre tot imaginantme amb les meues amigues i amics. Ara perfí aquella ilusió que sols tenia una xiqueta xicoteta se ha fet realitat.

Hui perfí puc dir que soc la reina de la fira de Xativa hui perfí aquelles amigues i amics se han convertit en la meua cort. Una cort de la que senc un gran orgull:

Gisela, eres la persona que m’ha fet comprendre el que significa la paraula sempre, no m’has soltat la mà desde que ens varem creuar a la nosta infància i ara, en aquesta meravellosa aventura les tenim més agafades que mai.

Gema, els nostres camins estaven destinats a creuar-se i els nostres cors ho sabien, van esperar al millor moment per juntar-nos i ara ja sabem que açó no te punt i final.

Andrea, entre patis d’escola ple de rialles em creiscut juntes i ara tota Xàtiva tindrà la sort de conèixer la teua risa, sempre en el moment just per animar a tot aquell que te la fortuna d’estar prop teu.

I Lucía, sabeu aquestes persones que sempre et recolzen i t’animen a complir tots els teus objectius i somnis, per molt bojos o grans que semblen? Doncs, Lucia es eixa persona. Aquest viatge no estaria complet sense les teues ganes de viure i sobretot de disfrutar de la vida.

Pero, faltarien cinc peçes molt importants, els meus xics: Alejandro: sempre estas en el moment indicat per a fer-nos riure, desprens moltisima felicitat alla on estigues, i se que prop teu mai li faltara a ningú cap somriure.

A tu Sebas voldria donarte les grácies per estar hui asi,per que encara que se que estaras passant molta vergonya, se que ho fas per mi, gracies per cuidarme tant, per no deixar-me caure mai, i sempre estar ahí, de tu podría dir que eres la meua sort

Aitor: aquell refran que diu” despues de la tormenta siempre viene la calma” eixe seríes tu, per molt mal que estiguen les coses, sempre vas a traure una part positiva, eres una persona en la que estas agust, la que et fa sentir tranquila, et fa sentir, en calma.

Guille, no podría descriu millor amic que tu, et fas de sentir i sas escoltar, t’agrada aprendre dels demes, i que el els demes pugam aprendre de tu, sas apreciar i fer-te d’apreciar de seguida i sobre tot, fas que qual sevol persona al teu costat es senca volguda, per que tu guille, vals or.

I Per últim Cesar, el meu acompanyant, el que m’anima quan estic nerviosa i avança amb mi quan estic preparada, pero no sols hui, ell, al meu dia dia es un refugi on sempre hem donará una estima especial.

Pero tot aso sense el jurat i l’Anjuntament de Xativa no podría dir-ho, tindreu les meues gràcies hui i sempre per creure en mi.

A la meua família, aquesta nit també esteu açí dalt amb mi. A cadascun de vosaltres gràcies per acompanyar-me, per haver estat i estar en totes les fires, i sobretot en aquesta que sempre serà especial. Perquè sempre, amés de recolzar-me, haveu sigut el combustible necessari per a continuar avant i aconseguir tot alló que em propose. Amb vosaltres al meu costat, els somnis semblen més reals, i hui puc dir que gràcies a vosaltres s’ha complit un dels més importants.

Aquesta nit si mireu bé tres estreles brillen un poc més que les demés, desde dalt estan mirant el que ells hem van descobrir i em van ensenyar, a apreciar la sort de tindre una festa com la Fira, i aquesta nit també els represente a ells.

Xatívins i Xativínes, pobles veïns, gent de tot arreu, gràcies per estar açi aquesta nit, començant una experiència inolvidable a les nostres vides.

Bona nit a tots i benvinguts a la esperada fira del 2022.

WhatsApp Portal de Xàtiva