Detinguts dos homes a Xàtiva per robar i estafar a un familiar mentre es trobava ingressat per COVID-19

3124
  • Un d’ells es va fer amb les cartilles de la víctima i tots dos van realitzar reintegraments i transferències per valor de 27.300 euros
  • L’altre li va sostraure un vehicle amb el qual va estar circulant

Agents de la Policia Nacional han detingut en Xàtiva a dos homes, de 35 i 43 anys, d’origen espanyol, com a presumptes autors dels delictes de furt i estafa després de, pel que sembla, sostraure-li a un familiar que estava ingressat a l’hospital per COVID-19 quatre cartilles bancàries del seu domicili i realitzar transferències i reintegraments per un valor de 27.300 euros. També van demanar un préstec per valor de 21.000 euros, que va anul·lar l’entitat. Un d’ells també es va apropiar d’un vehicle de la víctima que l’utilitzava com si fora seu.

La policia va iniciar una investigació a mitjan desembre en tindre coneixement que una persona, que es trobava ingressada per COVID-19 des de principis d’octubre, podria estar sent víctima d’una estafa per part d’un familiar.

Durant les investigacions els agents van esbrinar que, pel que sembla, un familiar de la víctima va accedir al domicili, ja que la seua germana posseïa claus del mateix per a fer-se càrrec de la mare d’aquest i, pel que sembla, havia aprofitat per a sostraure-li quatre llibretes bancàries de dues entitats diferents, amb les quals hauria efectuat 10 reintegraments de diners en caixers per un valor total de 5.500 euros, el mes de novembre. Així mateix també van esbrinar que s’havien realitzat dues transferències bancàries una de 6.000 euros i una altra de 9.800 euros que el titular no va realitzar, i sol·licitat un préstec per un import de 21.000 euros que l’entitat va cancel·lar.

Com a conseqüència de les investigacions es va esbrinar que les transaccions haurien sigut realitzades per dos familiars de la víctima, i que a més un d’ells havia usat un vehicle de la seua propietat amb el qual havia circulat, arribant-li al propietari una notificació de denúncia per estacionar fora d’horari permés el dia 30 de novembre, data en la qual es trobava ingressat en l’UCI.

Finalment i després de diverses gestions es localitze a tots dos homes que van ser detinguts com a presumptes autors d’un delicte d’estafa i a altra un d’ells com a presumpte autor d’un delicte de furt.

Els detinguts, amb antecedents policials, han passat a disposició judicial.

WhatsApp Portal de Xàtiva