Solopizza Xàtiva

La Guàrdia Civil, en el marc de les operacions “MONFO i MORQUÍ”, ha detingut a 5 persones per delictes contra la salut pública (cultiu de marihuana), defraudació de fluids elèctrics i falsificació de document públic en els termes municipals de Montesa i Agullent.

A principis de l’agost passat va començar l’operació “MONFO”, on els investigadors van realitzar una sèrie d’inspeccions oculars centrant-se en una parcel·la disseminada als afores del terme municipal de Montesa.

Fruit d’aquestes investigacions, el dia 23 d’agost els agents van procedir al registre de la parcel·la ressenyada, la qual posseïa un habitatge en el seu interior. Després del registre, els investigadors van trobar una plantació indoor de 600 plantes de marihuana. Seguidament, en la inspecció ocular es va poder verificar que el subministrament elèctric del domicili estava adquirint-se a través de la xarxa pública.

Aquest mateix dia, agents de la Guàrdia Civil de Canals van procedir a la detenció de dos homes de 21 anys, tots dos de nacionalitat albanesa, per un delicte contra la salut pública i un altre de defraudació de fluids elèctrics. També es van intervindre diversos efectes que contribuïen al bon desenvolupament de les plantes de marihuana.

Posteriorment, el 2 de setembre els investigadors van aconseguir localitzar als vertaders arrendataris de l’habitatge; un home de 43 anys, de nacionalitat espanyola, i una dona de 41 de la mateixa nacionalitat. Els quals permetien que els detinguts residiren allí. L’home, per a aconseguir llogar l’habitatge, va adjuntar una nòmina falsa que l’identificava com a membre de les Forces Armades Espanyoles. Pel que tots dos arrendataris van ser detinguts per un delicte de falsedat documental.

Les diligències han passat a la disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 de Xàtiva.

A més d’aquestes detencions, el passat 30 d’agost, dins de l’operació “MORQUÍ”, els investigadors van realitzar un registre en una casa de camp pertanyent al terme municipal d’Agullent. En aquesta inspecció ocular, dins d’una caseta de ferramentes, havia construït un barandat amb la clara intenció d’ocultar una plantació de 230 plantes de marihuana. Així mateix, el subministrament elèctric de la qual es nodria la plantació provenia de la xarxa pública.

Per aquests fets, la Guàrdia Civil d’Ontinyent va procedir a la detenció d’un home de 41 anys, de nacionalitat espanyola, per un delicte contra la salut pública i un altre de defraudació de fluids elèctrics. Igualment, es va confiscar diferent material utilitzat per al bon desenvolupament de la plantació.

Les diligències han passat a la disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 3 d’Ontinyent.

WhatsApp Portal de Xàtiva