Solopizza Xàtiva

Demà dijous es desenvoluparà la segona jornada especial de vacunació SENSE CITA PRÈVIA en els deu centres de vacunació distribuïts per tot el departament. Per a ser vacunat ha d’acudir-se al centre de vacunació amb la targeta SIP o en cas de no disposar advertir-ho perquè se li curse un número SIP provisional per al seu registre vacunal.

En la jornada d’ahir de vacunació SENSE CITA, els centres de vacunació del departament Xàtiva-Ontinyent van registrar un total de prop de 1000 vacunes inoculades de les quals un 40% corresponen a persones que van acudir sense cita degut a haver estat de vacacions o causes personals.

Cal destacar que en la constant acció de citació de “repesca” que realitza el personal sanitari, es torna a citar telefònicament, a totes aquelles persones que no s’han presentat a la cita, que en alguns centres superen el 50% dels citats. Este personal està manifestant la incomoditat que mostra gran part d’estes persones al tornar-los a cridar per a ser vacunades sense que mostren activament el seu rebuig de la vacuna, pel que tornen a ser citades constantment.

És important destacar que tota aquella persona que no desitja ser vacunada, té l’opció de comunicar-ho al centre de vacunació corresponent perquè siga eliminada dels llistats i així evitar la molèstia que puga ocasionar-los el desconeixement de si desitgen o no rebre la vacuna per part dels professionals sanitaris.

A pesar que s’ha obert la VACUNACIÓ SENSE CITA, els centres continuen citant actualment, tant per a primeres com per a segones dosis, a persones amb edats compreses entre els 12 i els 29 anys. En este grup d’edat i últim en l’actual protocol de vacunació, s’està donant la circumstància que en alguns centres supera el 50% de no presentats a la cita.

Des de la gerència s’ha demanat col·laboració als alcaldes de tots els municipis del departament per a aconseguir la recaptacion dels no vacunats i la captació de la població migrant/estrangera o no empadronats o que han canviat de comunitat de residència recentment per demanar-los que aquesta tasca “és una feina comuna que hem de fer conjuntament“.

Gerència informa que ja hi ha uns quants ajuntaments que s’han posat en contacte amb els coordinadors dels centres de salut i estan organitzant campanyes informatives a en l’ambit municipal per tal d’aconseguir que es vacune cada volta més gent de la que queda pendent de ser inmunitzada.

WhatsApp Portal de Xàtiva