EOI Xàtiva

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

Mitjans aeris i terrestres treballen a aquestes hores en l’extinció d’un incendi forestal declarat cap a les tres de la matinada en un barranc de Pino Grande, en el terme de Genovés. Encara que el foc avança cap a Benigànim, la proximitat dels habitatges ha motivat el desallotjament de al voltant de 50 persones de la urbanització.

Durant la nit, dues autobombes i dues unitats forestals de la Generalitat, a més de 5 vehicles del Consorci Provincial de València i un agent mediambiental han estat treballant en l’extinció. El lloc de comandament avançat s’ha instal·lat en el camp de futbol de Genovés i A les 7:30 h s’ha incorporat mitjans aeris. En principi, excepte canvi en la direcció del vent, el foc no amenaça al paratge de la Cova Negra.

En aquests moments, l’evolució de l’incendi és favorable. Fins ara han cremat unes 9 hectàrees. Ara mateix no hi ha fronts actius, però existeix el risc que a partir de migdia el vent canvie a ponent, circumstància que sumada a l’orografia del terreny podria complicar la situació. El desplegament de mitjans és important. Sobre el terreny treballen bombers del consorci provincial, mitjans aeris, brigades de la Diputació, Policia Local de Xàtiva i Genovés, Policia Nacional i Guàrdia Civil.

Tot apunta al fet que el foc s’ha originat al costat d’una de les carreteres que comuniquen Pi Gran, prop del pou. Caldrà esperar a la determinació de les causes mitjançant investigació dels bombers.

WhatsApp Portal de Xàtiva