Concert Solidari per la Pau i més llibres a la Biblioteca Municipal de Canals

43

Pacte Costera-Canal

Solopizza Xàtiva

L’Associació Musical Canalense organitza el Concert Solidari per la Pau

L’Associació Musical Canalense, amb la col·laboració de l’Associació “Juntos por la Vida”, ha preparat per al pròxim 22 de maig a Canals, un concert solidari per la pau a benefici del poble ucraïnés.

El concert serà lúdic i didàctic, amb la participació dels alumnes de l’escola de música, on es podran conéixer tots els instruments que formen part de la banda.
En paraules del seu president Juanlu Gómez, «fugirem dels horrors de la guerra, pintarem de colors els nostres sentiments, ballarem danses celtes, i, amb tot, gaudirem de bona música».

Gómez es va posar en contacte amb el president de “Juntos por la Vida en Canals” per a proposar-li la idea, «volem que altres bandes de música s’unisquen a la iniciativa i s’animen a dur endavant aquest gest per la solidaritat».

En el programa es podran escoltar temes com “The colors of Tali” (2008) de Thomas Doss, que apropa a la història de Tali, una xiqueta israelita de tretze anys la qual, enmig del conflicte israelita-palestí, escriu un poema amb les seues pròpies paraules, sinceres i absents de fanatismes, que narren la cruesa de la realitat que l’envolta.

Celtic Child” (2005). Obra del belga Bert Appermont que està dividida en tres parts i inspirada en la vida i experiència d’un xiquet. Mentre que la primera part suggereix la creativitat i jovialitat sense restriccions d’un xiquet amb un virtuós i dinàmic allegro, la segona és una queixa contra la fredor i injusticía de la guerra que afecta molts xiquets i xiquetes d’aquest planeta.

Band Land” (2006). Obra didàctica del compositor anglés Derek Bourgeois que parla sobre un país llunyà anomenat Band Land. En ell, vivien quatre famílies d’instruments (fusta, metall, saxos i percussió) que no sempre es duien massa bé. Entre totes les disputes apareixerà una història d’amor entre un clarinet i una trompeta que farà que les cordes es replantegen les seues rivalitats.

Des de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Canals, col·laboradora del concert, animen als veïns i veïnes del municipi a participar en aquesta iniciativa de solidaritat del poble ucraïnés.

La Biblioteca Municipal de Canals afegeix quasi 40 llibres al seu fons en aquest mes de març

La Biblioteca Municipal de Canals ha incorporat aquest mes de març 38 llibres al seu fons bibliotecari. La meitat d’aquests són llibres infantils que han estat demanats pels xiquets i xiquetes que hi acudeixen.

El personal de la biblioteca atén les peticions dels més menuts i menudes i aconsegueix els exemplars atenent als gustos sobre els contes, els animals o les històries que més els agraden.

Entre els llibres adquirits destaquen “El panda Pérez”; “Els meus malsons més terribles”; “El secreto de Abelardo”; “Pluja de llimes”; “Mi vecina Elefanta” o “El increíble catálogo de los reptiles más extraordinarios”, entre d’altres.

Aquests nous llibres estan ja a disposició dels usuaris i usuàries en un lloc preferent a l’aparador de la sala infantil de la biblioteca.

Per la seua banda, també suma les pel·lícules espanyoles “Libertad” de Clara Roquet, i “Chavalas” de Carol Rodríguez, al seu catàleg audiovisual.

WhatsApp Portal de Xàtiva