Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

El Consell de les Dones de Xàtiva es va reunir el dimarts dia 6, amb una assistència considerable de dones, en una convocatòria extraordinària on es van tractar els següents temes:

La nova normalitat ha posat difícil el treball d’associacions i òrgans de participació com el Consell, però és evident que no es pot permetre que la COVID siga causa del seu bloqueig o desaparició. Per això, les dones participants en el Consell de les Dones van treballar per a determinar noves maneres de mantenir viu aquest òrgan de participació, buscant fórmules organitzatives amb les quals puguen continuar treballant en la millora de la vida de les dones de la ciutat, que és la seua principal funció. Es va acordar en aquest sentit la constitució d’una Comissió Permanent, que finalment va quedar constituïda per 9 persones que actuarà com a motor del Consell, proposant i planificant l’activitat a realitzar.

La Comissió Permanent treballarà en un primer moment, entorn de l’organització a Xàtiva del 25 de Novembre, Dia Internacional contra la violència de gènere, data en la qual des de fa ja 15 anys es realitza un pronunciament públic de la ciutadania – que no pot desaparéixer-, contra la violència masclista.

Un altre dels objectius que treballarà aquesta Comissió Permanent serà l’anàlisi de les conseqüències que la pandèmia ha tingut sobre les dones de la ciutat, sobretot per a detectar si les estratègies de recuperació previstes, donen resposta a les seues necessitats específiques, continuant així el treball realitzat per la Comissió existent des de maig, dels resultats del qual es va donar informació a les assistents.

És evident que la pèrdua d’ocupació o els problemes d’atenció a menors i dependents afecten de forma més greu a les dones per la qual cosa és necessari no esborrar-les del problema i donar-los solucions efectives. En aquesta línia, des de l’Associació AFILACOS, la qual la formen dones afectades per la fibromiàlgia, van transmetre el greu perjudici que els causa el tancament de la seua seu a causa de la pandèmia, que els impedeix utilitzar-la per a realitzar l’exercici que precisen rebent el suport de tot el Consell i la seua Presidenta que es va comprometre a fer el possible per resoldre la situació.

Després de la reunió, el Consell va donar la seua aprovació unànime a un comunicat de condemna de l’agressió múltiple patida per una menor en una població pròxima i es va traslladar davant la porta de l’Ajuntament per a donar el seu suport a la concentració prevista.

WhatsApp Portal de Xàtiva