Compromís treballarà en Canals els problemes territorials de la Costera

Aquest dissabte celebrarà una reunió que servirà per dissenyar línies de treball i noves propostes programàtiques

56

Pacte Costera-Canal

Solopizza Xàtiva

Aquest dissabte Compromís celebrarà en Ca Don José (Canals) una reunió oberta a tots els afiliats, simpatitzants i ciutadania en general a la que abordarà els problemes territorials i ambientals als que fa front la Costera i a la que participaran la Secretària Autonòmica de Política Territorial, Urbanisme i Paisatge Imma Orozco i la Diputada a les Corts Graciela Ferrer.

Tal i com ha afirmat el portaveu comarcal de Compromís Josep Maria Sebastià “ens preocupa molt la sobreexplotació que pateix el nostre territori i les noves amenaces que no paren de sorgir. A hores ,d’ara tenim damunt la taula projectes de megaparcs solars al ponent de la comarca, un projecte de línia de Molt Alta Tensió que afecta a quatre municipis i una proposta de pantà innecessària que submergirà bones terres agràries a Montesa i Vallada. A tot això cal afegir l’impacte d’obres públiques i altres infraestructures que ja estan afectant al territori. Creguem que això no és bo per ningú i que cal començar a descarregar aquest sobrepès. Volem també que la Costera es comence a prendre seriosament la mitigació del canvi climàtic. Si venen més sequeres i més freqüents cal garantir l’abastiment humà, agrari i empresarial, però caldrà vore també quins consums són necessaris i quins no ho són tant”.

La intenció de Compromís és elaborar un document de base que es treballarà conjuntament amb col·lectius de la societat civil per tal d’establir propostes conjuntes que compten amb suport social.

El programa de la sessió de treball presentarà no sols instruments i problemàtiques sinó també experiències en positiu que s’estan desenvolupant des dels municipis als que Compromís forma part del govern en la Costera.

Els continguts són els següents:

10:30 Benvinguda.
10:40 Presentació “el paper de suport de les Corts a la gestió i lluites territorials”. Per Graciela Ferrer. Diputada a les Corts.
11:00 Ponència “Instruments de planificació per a la protecció del territori”. Per Imma Orozco. Secretària Autonòmica de Política Territorial, Urbanisme i Paisatge.
11:45 Descans
12:00 Ronda de presentació d’experiències comarcals.
• Infraestructures i territori. El cas de la Font de la Figuera. Vicent Muñoz. Alcalde de la Font de la Figuera.
• La recuperació del Riu dels Sants. Xavi Delgado. Compromís per l’Alcúdia de Crespins.
• Infraestructures i territori. El cas de Montesa. Analia Juan. Regidora de Turisme, Igualtat, Servicis Socials i Participació Ciutadana.
13:00 Cloenda.

WhatsApp Portal de Xàtiva