Compromís lamenta que l’ajuntament de Xàtiva torne a perdre ajudes importants

254

EOI Xàtiva

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

Comunicat de Compromis per Xàtiva en referencia a les ajudes per a la lluita contra el canvi climàtic

L’ajuntament de Xàtiva ha perdut les ajudes per a la lluita contra el canvi climàtic que havia sol·licitat per la seua incapacitat de remetre en temps i forma la documentació necessària. No és la primera vegada que es produeix aquesta situació amb un govern més centrat en la publicitat que en treballar efectivament pel benestar de la ciutadania.

El secretari local Ferran Minguet ha declarat que “per desgràcia no parem de perdre subvencions que altres ciutats i pobles obtenen. No tenim diners per a fer estratègia de ciutat, no tenim diners per a lluitar contra el canvi climàtic i, com ja vam denunciar fa temps, també es perdien diners en ajudes socials. Són temes sensibles i necessaris i més ara amb la COVID.” A més a més, Minguet ha afirmat “la lluita contra el canvi climàtic hauria de ser prioritària al nostre ajuntament. No sols perquè és una gran amenaça que pot canviar les nostres vides a pitjor sinó també perquè s’ha demostrat que malalties i pandèmies com la COVID es veuen afavorides per la contaminació atmosfèrica i el canvi climàtic”. A continuació ha afegit que “lamentablement sembla que la millora de la qualitat de vida de les persones i un futur sostenible per a Xàtiva no són una prioritat per a l’equip de govern de Roger Cerdà. No és estrany, al cap i a la fi són les mateixes persones que creuen que per a fer un centre de salut cal desfer un col·legi. No és eixe l’estil de Compromís, no cal fer i desfer fent faena de matalafer”.

Des de Compromís Xàtiva creguem que ja són massa les vegades que es perden diners que podrien millorar la nostra ciutat. Una cosa és perdre les subvencions perquè hi ha projectes millors o per la baremació de punts, però perdre-les per no arribar a temps a la presentació mostra a les clares que la plantilla municipal no és gestiona bé.

En aquest sentit Minguet ha proposat que “l’ajuntament contracte els tècnics necessaris per fer portar endavant aquestes propostes. Si no poden ser de plantilla que siguen professionals externs. Un bon equip sempre ix barat perquè acaba portant més diners i inversions a la ciutat que milloraran la qualitat de vida de totes i tots. També cal parlar més amb la ciutadania, cal un participació real i eficaç garantint el control ciutadà sobre les institucions, és la millor manera que a l’ajuntament tothom siga conscient de les seues responsabilitats. Si primem la promoció i la foto per damunt de les actuacions reals perdrem molts més diners”. A més a més ha afegit que “Situacions com aquesta no es donarien si existira l’estratègia de ciutat que tantes vegades hem demanat un document amb objectius i propostes que incorpore també un pla de subvencions. Vam intentar que es fera a la legislatura anterior, però Roger Cerdà no va voler. Ara la ciutat paga que prioritzara els interessos partidistes sobre els de les persones a les que havia de governar”.

WhatsApp Portal de Xàtiva