Compromís formalitza la petició al Govern d’indult del raper Pablo Hásel

Carles Mulet: “El Govern es va comprometre i va mostrar favorable a modificar aquests delictes, mentre miren cap a un altre costat davant greus delictes que atempten contra el sistema democràtic”

89

Solopizza Xàtiva

Centelys

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha presentat hui telemàticament una sol·licitud d’indult davant el Ministeri de Justícia perquè estudie el cas del raper Pablo Hásel, perquè revise la seua posició davant les penes que li han correspost per injúries i calúmnies a la Monarquia. El senador, com ja va fer en casos com el de l’alcalde de Carcaboso, Alberto Cañedo, o els pobladors de Fraguas, ha demanat al Govern de PSOE-Unides Podem que “no mire cap a un altre costat i signe l’indult davant unes tipologies de delictes i penes que diu no compartir”. La coalició denuncia els greus dèficits democràtics del país en aquesta matèria i la impunitat amb la qual es delinqueix diàriament en les xarxes socials, on s’atempta contra el sistema democràtic sense cap conseqüència.

Compromís sempre ha sigut crític amb mantenir “la gràcia” de l’indult, pel propi abús que ha fet el Govern atorgant-lo a gent que no s’ho mereix objectivament. “Però mentre aquesta mesura continue vigent en el nostre ordenament jurídic, ha d’aplicar-se per a aquests casos tan sonats i que tanta solidaritat d’humoristes, organitzacions, artistes i intel·lectuals ha despertat. Por això demanem al Consell de Ministres que l’impulse i propose per a la seua aprovació de manera urgent, al igual que la derogació de la llei Mordassa, la modificació del Codi Penal que está tancant a la gent per delictes d’opinió, de blasfèmies o contra la Corona”, ha afegit el senador valencianista.

WhatsApp Portal de Xàtiva