Cerdà anuncia la instal·lació d’un parc multiaventura al jardí de 9 d’octubre

El nou carril bici, la rehabilitació del Palasiet per a centre públic i l’ampliació de l’IES Simarro centren les propostes socialistes a l’acte del Barri Nord-Oest

214

EOI Xàtiva

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

La campanya socialista als barris de Xàtiva, als quals ha anat arribant dia a dia, conclou hui amb l’acte previst al Barri Nord-Oest. A partir de les sis de la vesprada, Roger Cerdà i els i les candidates del PSPV-PSOE de Xàtiva recorreran els carrers del barri per fer mostrar les seues propostes electorals personalment al veïnat. Posteriorment, a les huit està prevista la celebració d’un míting al carrer Poetes Xativins, conegut popularment com a la placeta de la Telefònica. En cas de pluja, l’acte es traslladarà al local de l’associació de veïns.

Entre els temes que formen part del programa socialista, Roger Cerdà ha anunciat la instal·lació d’un nou parc multiaventura amb tirolina, rocòdrom i altres jocs en la zona enjardinada de l’avinguda 9 d’octubre. Cerdà ha dit que «és moment de pensar en una ciutat més amable per a la gent, una Xàtiva verda amb més i millors parcs per a gaudi de les persones, amb pacificació del trànsit al nucli antic».

Aquest nou parc multiaventura donarà l’oportunitat a leveïnes i veïns de gaudir de diverses activitats orientades a l’oci de nens i adults. Les famílies que utilitzen assíduament aquestes instal·lacions podran gaudir d’un nou circuit on podran practicar una modalitat d’oci actiu demandada, entre altres, pel Consell de Xiquetes i Xiquets.

A més a més, el candidat socialista ha recordat una altra de les propostes electorals en matèria de mobilitat sostenible, com és la construcció d’un carril bici que enllaçarà el centre de la ciutat amb la via verda Xàtiva-Carcaixent que es troba en execució en aquests moments, per part de la Generalitat Valenciana.

Una altra proposta socialista que afecta a aquest barri de la ciutat contempla una actuació integral per adequar l’edifici del Palasiet per a un ús públic, oferint diverses prestacions, com ara dependències per a les associacions de veïns, culturals, de joves i altres; habilitació de sales d’estudi i lectura i altres usos que es determinaran en el projecte de restauració.

Per a tal finalitat, caldrà una rehabilitació de l’immoble i l’adaptació als requisits d’accessibilitat que determina la normativa. L’edifici no presenta danys estructurals, però sí desperfectes a resoldre, com ara clivells, despreniment de taulells en sòcols i superfícies alicatades i presència d’humitats.

Serà necessària la instal·lació d’un ascensor per a facilitar l’accés a la primera planta, així com la construcció de rampes en una de les entrades del palau. També s’instal·laran equips de climatització i aire condicionat. Així mateix, la rehabilitació contempla la substitució completa de la instal·lació elèctrica, la reparació de fusteria i revestiments i la incorporació de serveis de telecomunicacions, senyalètica, il·luminació i eixides d’emergència. A més a més, s’habilitaran espais per a banys públics.

Finalment, Cerdà ha explicat que s’ampliaran les instal·lacions de l’IES Simarro amb un nou edifici, mitjançant la tramitació corresponent al pla Edificant de la Generalitat Valenciana.

WhatsApp Portal de Xàtiva