CCOO Pais Valencià

Així mateix, volem reiterar la nostra denúncia i repulsa contra les violències masclistes, que és manifesten de la pitjor de les formes d’aquesta discriminació.

Des de CCOO Comarques Centrals considerem alarmant que en ple segle XXI continue existint la violència masclista, violència que ens furta allò més important que tenim, la nostra vida. Es insuportable i alarmant que des del 2017 971 dones hagen estat assassinades a mans de les seues parelles o exparelles, o per altres persones desconegudes, i és per això que no estiguin dins de les xifres oficials de violència masclista.

En 2017 van morir 51 dones per aquest problema social, però en aquestes dates de 2018, a dia de hui, han sigut assassinades 43 dones. Aquesta situació mereix prendre mesures de forma sòlida i immediatament.

Comissions Obreres exigim:

Major formació de jutges i juristes que manifesten un alt desconeixement i falta de sensibilitat front al gravíssim problema de la violència masclista cap a les dones.

Major agilitat i implantació en les mesures contemplades en el Pacte d’Estat contra la violència masclista que es va aprovar en 2017.

Com a sindicat continuarem barallant en la negociació col·lectiva mesures d’acció positiva i plans d’igualtat per a difondre i millorar els drets laborals i la igualtat entre els homes i les dones. La nostra implicació en les administracions públiques, associacions de dones… té com a fi lluitar per eradicar tot tipus de violència cap a les dones.

Des de CCOO instem als diferents governs autonòmics, estatal, europeu i internacionals a que actuen segons els compromisos subscrits al Conveni d’Istanbul, signat en 2011, així com els objectius de l’Agenda 203 de les Nacions Unides, que situen la igualtat de gènere en els objectius de desenvolupament sostenible.

En aquesta línia de seguir treballant, CCOO Comarques Centrals hem convocat una taller formatiu el proper 27 de novembre en la nostra seu de Xàtiva, al carrer Corretgeria, que tindrà lloc de 11:00h a 14:00h. Aquest taller formatiu te objectiu formar-nos en la lluita contra la violència masclista baix el títol “Un sindicat en lluita per la vida de les dones”. El taller formatiu anirà dirigit a l’actiu sindical de CCOO Comarques Centrals, i serà impartit per Susanna Gisbert, secretària de dona i igualtat de CCOO Comarques Centrals, i Mar Vicent, secretària de dona de la Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO PV.