Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

Lliga Escolar Intercomarcal d’Orientació

El dissabte 11 de maig, pel matí, el CAX Orientació va organitzar en Xàtiva, amb el suport de la Federació de l’Esport d’Orientació de la Comunitat Valenciana (FEDOCV), la 5ª prova de la Lliga Escolar Intercomarcal d’Orientació de València que tingué lloc en el CEIP Jacinto Castañeda. Aquesta lliga que està organitzada per la FEDOCV té com a finalitat la promoció de l’esport d’Orientació. La prova va tenir una bona acollida ja que acudiren a la cita al voltant de 75 escolars que participaren en les diverses proves que es prepararen dins del col·legi. Algunes de les proves es van desenvolupar amb la pinça manual tradicional, però aquesta vegada, per als participants que ho volien fer sols, sense l’acompanyament d’un adult, i de manera competitiva, se’ls proporcionava una pinça electrònica que recollia el temps total i si ho havia completat amb èxit. Al final de la jornada matinera, els participants tornaven a casa satisfets i entusiasmats per a participar en altres proves d’orientació.

 

Orihuela del Tremedal acull la 5ª i 6ª prova de la LACV

El mateix dissabte 11 de maig, per la vesprada, i el diumenge 12 de maig, pel matí, el CAX Orientació es trobava en Orihuela del Tremedal (Terol) per a participar en la 5ª (Mitja Distancia) i 6ª (Llarga Distància) prova de la Lliga Autonòmica de la Comunitat Valenciana (LACV). Aquestes dues proves que transcorrien pels tremedales i els rius de pedra constituïen el Trofeu Orientació Orihuela del Tremedal que va estar organitzat pel Club Ibón Orientación Zaragoza.

Els orientadors es trobaren uns terrenys que se situaven per sobre dels 1.500 m. d’altitud on destacaven les àrees de roure amb àrees de terreny pedregós, passant pels “tremedales” reunits a zones amb presència d’aigua del massís rocós, per completar-ho amb prou vessants de gran visibilitat i fàcil carrera sense detalls significatius.

En la prova de mitja distància del dissabte, cal remarcar el resultat de Martín Aragón (M-14) que aconseguia la 2ª posició, també destacaren, Paco Benito (M-21B) que arribava en 4t lloc i les 5es posicions de Neus Carboneras en F-45 i Edu Sanchis en M-21A. En la prova de llarga distància del diumenge va destacar Martín Aragón (M-14) amb el 4t lloc. Altres participants del CAX Orientació que sumaren punts importants per a l’equip foren Vera Aragón (F-12), Lucia Cucarella (F-21B), Domi Fraile (F-45), Arnau Benito (M-14), Pepe Prats (M-21A) i Vicent Vercher (M-45). En les categories de promoció, en Open Groc o Taronja, participaren Irene Sanchis, Sofia Sanchis, Asier Vercher, Alba Prats, Arnau Prats i Inés Aragón que ve sols o en grup o acompanyats d’un adult del club continuen el seu aprenentatge en la interpretació del mapa i en l’ús de la brúixola.

Amb la suma dels temps de les dues curses s’obtenien els resultats del  Trofeu Orientació Orihuela del Tremedal, i l’orientador Paco Benito aconseguia la medalla de plata en la categoria M-21B. Martín Aragón, al final, es quedava en la 4ª posició en la categoria M-14.

Amb les puntuacions aconseguides aquest cap de setmana, molts dels orientadors del CAX se situen en el Top 10  de les seues classificacions individuals de la LACV, així, trobem en la 1ª posició a Paco Benito, en la 2ª a Martin Aragón i Edu Sanchis, en la 3ª a Domi Fraile, en la 4ª a Vera Aragón, Arnau Benito i Neus Carboneras, en la 5ª a Pepe Prats i en la 7ª a Lucia Cucarella. Els bons resultats individuals també tenen la seua continuació en la classificació LACV per equips i el CAX Orientació, que ha sumat més de mil punts, s’enlaira fins a la 4ª posició amb 3.069’16 punts.

 

Vilafranca acull la 9ª i 10ª prova de la LACV

Vilafranca acollirà el Campionat Autonòmic d’Orientació de Mitja Distància el dissabte 15 de juny. I el diumenge 16 de juny una altra cursa, seran dues proves les que acollirà la població castellonenca i corresponen a la 9ª i 10ª de la Lliga Autonòmica de la Comunitat Valenciana i estaran organitzades pel club ADCON Castelló. Respecte a les proves 7ª i 8ª LACV que tenien que celebrar-se aquest cap de setmana han estat ajornades.

 

Campionat d’Espanya en Edat Escolar (CESA)

I el CAX Orientació està de celebració. La FEDOCV ha seleccionat a Martín Aragon per a participar en l’equip Masculí Infantil en el Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques d’Orientació en Edat Escolar (CESA) que es disputarà en Portillo (Valladolid) del 28 al 30 de juny de 2024. En aquesta llista de seleccionats, també figura com a reserva, Arnau Benito.

WhatsApp Portal de Xàtiva