“Casc Antic Digne i Viu” registra en la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública les analítiques de l’aigua de Xàtiva

231

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

Comunicat Plataforma “Casc Antic Digne i Viu”:

Davant la resposta donada pel Govern municipal a les analítiques presentades per la Plataforma “Casc Antic Digne i Viu” en l’anterior plenari, el 10 de setembre, plenari corresponent al mes d’agost, en el qual el nostre alcalde no ha rectificat les declaracions públiques del regidor Ignacio Reig en relació a la no existència de plom i amiant en l’aigua potable de Xátiva, la Plataforma de veïns ha volgut continuar amb aquest procediment d’analítiques per a demostrar, de manera científica i fefaent, no sols la presència d’aquestes substàncies tòxiques, sinó el seu augment de concentració en fibres d’amiant i plom, en la mesura que l’aigua de l’aqüífer de Bellús transcorre per les conduccions d’amiant i plom de la nostra ciutat.

Així, hem encarregat a Laboratorios Tecnológicos de Levante, laboratoris amb llarga trajectòria i acreditació d’ENAC, unes analítiques de les fonts, des de la Plaça de Sant Pere fins la Plaça de Sant Jaume, en una trajectòria lineal.

Els resultats venen a avalar completament la hipòtesi de la Plataforma: progressivament l’aigua va acumulant més concentracions de plom en la mesura que va recorrent més conduccions d’amiant i plom. Òbviament, aquesta aigua que transcorre pel barri antic continua circulant a altres zones de la ciutat.

Els resultats del final del recorregut, sorprenen. En la Plaça de l’Om la concentració de plom és de: 18 micrograms per Litre, duplicant la concentració màxima permesa per Salut Pública en la normativa actual sobre la potabilitat de l’aigua. Hem registrat ja aquesta informació en la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública a fi de què es prenguen les mesures que consideren. Els resultats els vam fer el passat dissabte, 1 d’octubre, en la concentració que convocàrem a les portes de l’Ajuntament i en el mateix Plenari.

WhatsApp Portal de Xàtiva