Carles Mulet: “El Govern responsabilitza als llauradors del Cotonet de les Valls”

En una resposta parlamentària el Govern assegura que “el control per a reduir les seues poblacions o efectes és responsabilitat del llaurador” a pesar que la plaga va entrar pels ports

79

El Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació assenyala als llauradors en una resposta parlamentària, com a responsables del control per a reduir les poblacions del denominat Cotonet de Sud-àfrica que afecta els cítrics “per ser responsabilitat de l’agricultor, que ha d’assumir al seu càrrec els tractaments i demás mesures de control per a la gestión integrada d’aquesta, entre les quals es troba el control biològic amb parasitoides o depredadors”, al no tractar-se de plagues de quarantena ni regulades.

El portaveu de Compromís i del Grup de l’Esquerra Confederal al Senat, Carles Mulet, ha titllat de “súmmum del cinisme i la desconsideració” aquesta resposta al Govern a uns agricultors que no fan més que rebre males paraules del ministre del ram “quan per a res són els responsables de l’entrada d’estas plagues pels ports i que no existien en el territori valencià fa 11 anys i que són ací pel poc control exercit en els punts d’inspecció fronterera”.

Per al portaveu de Compromís, “el ministre Luis Planas segueix a la contra dels interessos i problemes dels agricultors valencians. Ho va fer retardant els tractaments i segueix sense fer-se responsable de les plagues que se li han ficat al país i no té major ocurrència que responsabilitzar dels tractaments als agricultors. És com si amb el coronavirus, es culpara als positius i se’ls responsabilitzara del seu tractament, quan els agricultors del nostre país  no tenen cap competència en matèria de ports”, ha retret.

La coalició ha recordat que existeix un acord de governabilitat amb el Partit Socialista en el qual el partit majoritari del Govern es comprometia a respectar a l’agricultura valenciana, encara que segons ha recordat Mulet “no contemplen el suport financer per al tractament d’aquestes  plagues, ni tenen en compte les nostres característiques en la PAC, ni els desequilibris i greuges mediambientals en els acords comercials, eludeixen reclamar l’aplicació de la clàusula de salvaguarda. Sense dubte, Planas és el pitjor responsable que podem tenir al capdavant de l’agricultura”, ha conclòs.

WhatsApp Portal de Xàtiva