Canals publica el llibre dedicat a Miguel Martínez “el limpia” i presenta una nova campanya de reciclatge de vidre

102

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

L’Ajuntament de Canals publica el llibre dedicat a la vida de Miguel Martínez “el limpia”

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Canals ha publicat recentment la biografia de Miguel Martínez Claumarchirant, més conegut com “el limpia” de Canals, escrit per la seua neta Marisol Cuenca Sanchiz.
El llibre estarà en breu disponible tant a la Biblioteca Municipal, com en diverses llibreries de la localitat per a poder adquirir-se.

Miguel “el limpia” fou un home conegut per tot el poble, que es va guanyar l’estima i apreci de tots amb un ofici, el d’enllustrador, del que degué ser un dels darrers professionals que quedaren a tot el país. Tots el recorden fent la seua tasca, amb les seues eines de treball recorrent el poble i atenent a tot aquell que requeria les seues destreses.

L’autora, Marisol Cuenca, vol donar les gràcies a l’Ajuntament de Canals, en especial a l’alcaldessa, Mai Castells, i al regidor, Miquel Alventosa, per haver recollit la iniciativa de publicar aquest llibre. I també no es pot oblidar que aquest llibre ha estat possible amb l’ajuda, els escrits i l’alé de son pare José Antonio Cuenca.

L’autora està molt agraïda per aquesta publicació perquè va poder conéixer el seu iaio, el mateix Miguel Martínez, i anima a tots els veïns i veïnes del poble que coneguen la figura d’aquest entranyable personatge del nostre poble a través de les pàgines d’aquest llibre.

Ecovidre presenta la campanya de reciclatge de vidre destinada a l’hostaleria de Canals

L’entitat basada en la gestió de recollida selectiva de vidre, Ecovidre, junt amb Horeca i PIRCVA (Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana) han iniciat una campanya de suport destinada als locals hostalers de Canals.

Aquesta iniciativa consisteix a dotar de mitjans i d’incentivar el reciclatge d’envasos de vidre, sense cap classe de cost ni per als hostalers ni per a l’Ajuntament de Canals.

L’acció es divideix en dues fases. En la primera, que comença aquest dijous, el personal d’Ecovidre visitarà els establiments de Canals per a informar-los de la campanya amb la informació detallada de com reciclar correctament i del seu avantatge. Una vegada visitats cadascun d’ells, s’informarà el consistori i es dotarà de contenidors a aquells locals que ho necessiten.

En la segona fase, visitaran de nou aquells establiments que no hagen passat la fase anterior per a informar-los altra vegada de la importància del reciclatge.

Per a aquesta campanya, i davant l’absència d’Ordenança municipal que estableix l’obligatorietat de separar vidre en el sector hostaler, també se’ls informarà de com depositar correctament els residus d’envasos de vidre en el contenidor verd.

WhatsApp Portal de Xàtiva