Canals ha dedicat este cap de setmana a tot el seu entramat cultural.

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

Canals ha deixat enrere un cap de setmana replet d’activitats culturals. L’avinguda de Vicente Ferri i la plaça del Pont del Riu es convertiren en lloc d’encontre d’associacions i alhora de passeig i de visites de moltíssimes veïnes i veïns, que amb el bon oratge regnant, gaudiren de les moltes activitats programades.

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Canals organitzà per tercer any consecutiu esta Setmana Cultural. Un esdeveniment on l’entramat cultural de la localitat va mostrar tota la seua activitat.

Durant la setmana, del 6 al 10 de maig, col·lectius com Apart, La Pebrella, el Club de Lectura, Vida Holística, Canals Cooperatius, Peroleres per la igualtat i Càritas han ofert presentacions de llibres, xerrades, lectures, visites guiades, recitals de percussió i mercadets solidaris.

A més, el dissabte 11 de maig des de les 10:30 hores del matí, l’avinguda de Vicente Ferri fou el lloc d’encontre de les diferents associacions culturals. Aquestes, mitjançant tallers, actuacions i demostracions han difós tot el que normalment desenvolupen i duen a cap com a col·lectius culturals.

Durant la jornada de dissabte es comptà amb el ral·li fotogràfic d’Afca, les exhibicions de pintors de l’escola municipal, les boixeteres de les ames de casa, el concert de l’Associació Musical Canalense, folklore popular amb les danses del grup Canyamars i xirimiters, les desfilades de moros i cristians amb l’associació Intercomparses, a més de la participació d’Ada (Associació en Defensa dels Animals) i les demostracions dels cavalls del centre hípic i l’exhibició de l’escola de sevillanes.

La vesprada començà amb la romeria i la desfilada del col·lectiu de sevillanes i del centre hípic, a més del concert del Cor Calixtí al monestir de les clarisses. Ja a les 23:00 hores, la jornada conclogué amb un espectacular i sorprenent concert de banda amb DJ a la plaça del Pont del riu, on es van interpretar temes de música remember dels 80 i 90 i de la ruta del bakalao.

La Setmana Cultural a Canals es tancà diumenge amb el cercle de dones del col·lectiu Vida Holística, el concert de la Unió Musical Santa Cecília al centre cultural papa Calixt III a les 12:00 hores i el tardeo violí–fusió a les 18:30 hores de la formació La Pua, també al centre cultural.

Celia Ibáñez, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Canals, manifestava que «aquesta tercera edició de la setmana cultural és ja un esdeveniment consolidat al nostre poble i ha permès als col·lectius culturals locals mostrar als veïns tot allò que són capaços de fer.» A més, Ibáñez destacava que «durant aquests dies i especialment el dissabte, Canals s’ha convertit en una gran galeria d’art, espectacles i sobretot molta cultural al carrer.»

WhatsApp Portal de Xàtiva