EOI Xàtiva

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

Canals dóna el vist i plau a l’expropiació dels terrenys de la zona d’Horts per a iniciar el projecte del jardí del Parc de l’Ermita i el carrer Arcadi Soriano

L’últim plenari celebrat en Canals el passat 28 de desembre d’aprovació dels pressupostos de l’any 2017 va acordar també donar el vist i plau a l’inici de l’expedient d’expropiació forçosa dels terrenys afectats per l’execució de l’obra del jardí del Parc de l’Ermita i el carrer Arcadi Soriano, un projecte molt demandat pels veïns de la Zona d’Horts i els escolars que cada dia van a peu fins el José Mollà ja que, amb aquestes obres, es millorarà l’accés a les instal·lacions educatives i s’acabarà d’urbanitzar part del carrer mencionat, situat en una de les barriades més concorregudes d’este poble de La Costera.

Segons el regidor d’Urbanisme, Manuel Sanchis, es pretén “resoldre un problema que arrossega l’Ajuntament de Canals durant molts anys, ja que les famílies propietàries d’estos terrenys no poden fer res amb ells, ja que tenen un caràcter dotacional i estan destinats a l’ús i esplai del poble”.

En estos moments, el carrer Arcadi Soriano té un tram sense finalitzar ni urbanitzar. En concret, la meitat del carrer no té paviment, ni voreres, ni instal·lacions, així que es fa necessària l’execució. També es pretén actuar sobre una franja de terreny ocupat per l’accés al col·legi públic José Mollà, de manera que siga segur per a vianants i conductors. Ricardo Requena, regidor d’Educació i primer tinent d’alcalde, assegura que “amb aquesta intervenció millorarem notablement l’accés de la comunitat educativa del CEIP José Mollà, així com la seguretat dels menors”. Per últim, s’acabarà el jardí de la franja de terreny que queda entre la urbanització Horts i el Calvari.

De moment, els 144.000 euros per a la compra dels terrenys ja estan consignats, així com el pressupost per a la redacció del projecte, que ascendeix a 60.000 euros, per la qual cosa només queda iniciar els tràmits de compra dels terrenys i executar l’obra, que estarà acabada en dos mesos. “En estos moments l’expedient està en exposició al públic i, si es presenten al·legacions, es contestaran. Posteriorment es seguirà endavant amb l’expedient i serà llavors quan els propietaris s’acolliran al preu acordat. En acabant es farà la compra dels terrenys i s’escripturaran a favor de l’Ajuntament”, podent donar així inici a les obres, assegura Sanchis.

Des de l’Ajuntament de Canals esperen que a mitjans d’any estiguen solucionats els tràmits burocràtics, podent tindre l’obra acabada abans que acabe 2017.

WhatsApp Portal de Xàtiva