Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

Obra Social de Caixa Ontinyent i Funcas (Fundació de bancs i caixes d’estalvi) han subscrit un conveni per a impulsar accions d’educació financera, que desenvolupa a través de la Fundació Caixa Ontinyent, especialment entre els més majors. Així, s’impulsaran activitats formatives i de difusió entre este sector de la població, amb l’objectiu de fer-los més fàcil la gestió de la seua economia diària.

El conveni ha sigut signat pel Director General de Funcas, Carlos Ocaña, i pel President de Caixa Ontinyent, José Pla.

Des que va nàixer el programa d’educació financera en 2016, Obra Social de Caixa Ontinyent ha promogut, a través de la seua Fundació, accions molt diverses per a tot tipus de públic, inclosos els més majors, per als quals s’han impulsat programes específics de formació en eines d’accés a comptes, d’utilització de mitjans de pagament i digitals, i de prevenció de fraus, entre altres.

Accions per a tots els públics

A més, el programa compta amb una App interactiva “Els contes de Dino” en la qual els més xicotets poden llegir, escoltar i jugar amb els cinc contes de la sèrie d’educació financera editats des de l’Obra Social Caixa Ontinyent; s’ha realitzat un concurs escolar sobre coneixements financers entre joves alumnes de 4t d’ESO; s’ha posat en marxa una nova web amb informació com a activitats, notícies, material educatiu, vídeos, etc.; s’està realitzant formació online per al professorat a través dels CEFIRE de Xàtiva i Xest; i s’han realitzat tallers per a centres educatius amb temàtiques diverses com a mitjans de pagament, jocs d’atzar i apostes, compres segures online, mètodes de finançament, sistema financer espanyol, emprenedoria o com millorar la ciberseguretat.

Un programa innovador que facilita l’accés i l’aprenentatge, amb una àmplia varietat de temes relacionats amb les finances, i que contempla una digitalització que permet que la formació i la informació siguen accessibles per a totes les persones. I que des que es va posar en funcionament ha sigut utilitzat per 80.050 persones: 59.835 a través de la web i xarxes socials, 3.570 en cursos, tallers i conferències presencials i 16.645 en l’app interactiva.

El President de Caixa Ontinyent, José Pla, ha destacat que “l’educació financera és cada vegada més necessària en la nostra societat, tant per als joves, incorporant-se al seu procés formatiu per a ampliar els seus coneixements, com per als majors, més vulnerables i immersos en un entorn de transformació digital i de mitjans de pagament que avança a grans passos”. Afegint que “precisament eixa és la labor de la nostra obra social, revertir a la societat els nostres beneficis en accions que milloren la seua qualitat de vida actual i de futur”.

WhatsApp Portal de Xàtiva