Caixa Ontinyent compleix 138 anys

L'entitat prepara el seu pla estratègic amb la proximitat, la solvència, la digitalització, la sostenibilitat i l'obra social com a pilars bàsics.

71

EOI Xàtiva

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

Caixa Ontinyent compleix el pròxim 31 d’octubre 138 anys immersa en l’estudi d’un nou pla estratègic que contemplarà objectius i metes en els pròxims exercicis, i considerant les noves circumstàncies socials i econòmiques a les quals s’enfronta la nostra societat. Un pla que servirà com a full de ruta i que, en tot cas, mantindrà els pilars en els quals s’ha consolidat l’acció financera i social de la caixa: proximitat, solvència, digitalització, sostenibilitat i obra social.

L’Entitat mantindrà el seu paper de banca territorial, pròxima, relacional, de cooperació i de confiança amb els seus grups d’interés, i ho farà reforçant especialment la seua solvència en un entorn d’incertesa macroeconòmica. A més, preveu consolidar la digitalització dels seus serveis, amb una dotació i renovació constant, i sempre amb la màxima seguretat per als seus clients. I prioritzarà, també, la sostenibilitat de l’entorn, amb una implicació directa, tant en la gestió interna de l’Entitat, com en el model de negoci i finançament.

Caixa Ontinyent reafirma així el seu paper de motor econòmic i social que ha mantingut al llarg de la seua trajectòria. De fet, en aquests 138 anys i malgrat les diverses circumstàncies que s’han travessat, ha garantit sempre la disponibilitat dels estalvis dels clients i ha facilitat l’accés al crèdit a famílies, pimes i autònoms propiciant una activitat econòmica recurrent en la seua zona d’actuació.

Labor social

Caixa Ontinyent és, a més, l’única entitat financera en la Comunitat Valenciana que reverteix els seus beneficis a la societat en forma d’obres socials, equivalent a la part que altres entitats destinarien a retribuir als seus propietaris. Una labor social que permet, d’una banda, millorar la qualitat de vida de les persones, i, per altra, contribuir a la vertebració de la seua zona i evitar la despoblació.

En els últims 10 anys, Caixa Ontinyent ha destinat 14 milions d’euros a obres socials. Una activitat singular que, any rere any i des de la seua fundació en 1884, ha anat aportant recursos i activitats a tot el seu àmbit d’actuació.

De fet, la seua obra social disposa de 25 centres en funcionament en 12 localitats, amb 278 llocs de treball directe, desenvolupa anualment més de 100 activitats, col·labora amb prop de 100 col·lectius i beneficia a 152.200 persones.

Una actuació que ha anat ajustant-se a les necessitats socials al llarg dels anys, i que en aquests últims temps ha suposat una important presència als Campus de les nostres comarques per a acostar les Universitats a les poblacions, la recuperació del Mont de Pietat com a alternativa accessible de microcrèdits, i l’impuls al seu programa d’educació financera, al qual han accedit des de la seua posada en funcionament més de 100.000 persones.

El President de Caixa Ontinyent, José Pla, ha destacat que aquest aniversari “és possible gràcies a la confiança dels clients i molt especialment a la professionalitat del personal. El model de banca de proximitat i relacional de Caixa Ontinyent ens permetrà continuar donant suport i impulsant l’economia de les nostres famílies i empreses, i fer-ho adaptant-nos a les necessitats de cada moment, com ho hem fet al llarg de la història. I ho farem revertint els nostres beneficis en una obra social d’un valor incalculable, que contribueix a millorar el benestar de la nostra gent”.

WhatsApp Portal de Xàtiva