Bort: “hi ha mitjans suficients per a combatre els incendis, hem rebut l’ajuda de mitjans aeris de tota Espanya ”

547

El diputat de Medi ambient i president del Consorci de Bombers de la Diputació de València, Josep Bort, ha assegurat hui a Carcaixent que “hi ha mitjans suficients per a combatre els incendis” perquè “hem rebut l’ajuda de mitjans aeris de tota Espanya”. En aquest sentit, Bort ha manifestat el seu agraïment “per la implicació i l’excel·lent treball coordinat amb tots els efectius desplaçats als incendis declarats a les comarques de La Canal de Navarrés i La Ribera”.

Josep Bort ha fet extensiu l’agraïment a totes les persones que voluntàriament s’han oferit per a col·laborar i ajudar oferint els mitjans al seu abast per a extingir els incendis.

Segons ha explicat el diputat de Medi ambient, els mitjans aeris estan descarregant hui a Carcaixent sobre la part més oest de l’incendi, perquè és on l’incendi està avançant més. També estan actuant les brigades forestals per a protegir aquestes zones i impedir que hi haja un avanç si entra aire de component Aquest (de Llevant).

Malgrat l’opinió generalitzada que l’aire de Ponent és perjudicial per als incendis, en aquest cas és al contrari i beneficiaria perquè avançaria cap a una zona ja cremada.

Durant les últimes 48 hores, el diputat de Medi Ambient de la Diputació de València ha estat a peu de terreny al costat dels dispositius instal·lats en els llocs de comandament avançats a Bolbait i a Carcaixent.

Efectius del Consorci Provincial de Bombers

El Consorci Provincial de Bombers de València ha desplegat els efectius per a les labors d’extinció dels incendis ocorreguts aquests dies en la província de València. En total, des de l’inici dels incendis, el Consorci ha tret a les muntanyes 225 bombers, 32 autobombes i 60 vehicles lleugers (92 vehicles en total).

En aquests moments continuen en aquests incendis 69 bombers, 15 autobombes i 18 vehicles lleugers, que es distribueixen de la següent manera: A Carcaixent es troben a aquestes hores 28 bombers del Consorci, 6 autobombes i 8 vehicles lleugers. Però per aquest punt han arribat a passar un total de 69 bombers, 9 autobombes i 23 vehicles lleugers des que es va iniciar el foc.

A Benifairó de les Valls es troben en aquests moments 20 bombers, 3 autobombes i 3 vehicles lleugers, però en total des que es va iniciar l’incendi han passat per aquest lloc 22 bombers, 3 autobombes i 5 vehicles lleugers.

A Bolbait continuen 16 bombers i comandaments, 5 autobombes i 6 vehicles lleugers, però per allí han passat un total de 116 bombers, 16 autobombes i 27 vehicles lleugers des que van començar les flames. Per a finalitzar amb les xifres, a Terrateig es troben en aquests moments 5 bombers, 1 autobomba i un vehicle lleuger. En total han passat per aquest municipi 18 bombers, 4 autobombes i 5 vehicles lleugers.

El Consorci Provincial de Bombers de València porta treballant intensament des que es va iniciar el primer dels incendis forestals en la província de València. De fet, des de l’incendi de Bolbait dimecres passat s’han posat tots els mitjans dels quals es disposa en el carrer, de tots els parcs de bombers de la província de València, amb l’únic objectiu de parar el foc, atallar l’avanç de les flames i controlar la situació.

La labor dels mitjans humans del Consorci ha sigut extraordinària. A més de treballar per a sufocar els incendis amb els mitjans disponibles, han sigut els comandaments del Consorci les persones encarregades de les labors d’adreça i organització en els Llocs de Comandament Avançats (PMA).

Aquests PMA estan situats en els voltants dels incendis: Anna en el cas de Bolbait, Carcaixent, Terrateig i Benifairó de les Valls. I sempre sota la coordinació del Centre d’Emergències de la Generalitat Valenciana.

WhatsApp Portal de Xàtiva