Ballesteros, Espí, Pérez i Escalera, els millors a Xàtiva

Aquest dilluns es va disputar la 70 edició del Trofeu de Velocitat Fira de Xàtiva

391

Xàtiva va tornar a viure ahir la seua carrera més emblemàtica. La 70 Edició del Trofeu de Velocitat Fira de Xàtiva va ser la tercera prova del Campionat de Velocitat Tradicional Valenciana 2022. Prop de 80 pilots es van donar cita en les 4 categories convocades: Clàssiques, 80GP, 80 Pro Sèries i Supermotard (No puntuable).

A més dels centenars d’aficionats que van entrar al circuit, tampoc es van voler perdre la carrera els pilots mundialistes Jaume Masià, Carlos Tatay i Alonso López.

En 80 Pro Sèries Fran de la Dueña ha sigut el més ràpid en els cronos seguit, molt de prop, per Jordi Gorba i per Sergio Ballesteros. Fent bo el seu temps de la pole, De la Dueña ha rodat líder durant les primeres voltes però se’n va anar al sòl fent fallida totes les seues opcions. Així, Gorba va tirar al capdavant per a intentar guanyar tenint a Carlos Oroval i a Sergio Ballesteros darrere. La lluita per la P2 també va ser molt intensa i Ballesteros va passar a Oroval per a posar-se segon. Però no tot va acabar ací, i és que Sergio també va passar a Carlos i es va fer amb la victòria. Així, Jordi es va conformar amb ser segon i Oroval tercer.

Preciosa lluita en el crono de Clàssiques amb Juan Carlos Espí i amb Miguel Cortijo que van estar en temps molt parells durant tota la sessió i es van quedar a només 00,002 entre ells. Juan Risueño va tancar el top tres. Espí va dominar amb mà de ferro la carrera distanciant-se molt dels seus rivals i vencent amb autoritat. Per part seua, Isidro Tarrasó i Jorge Santiago Cabanes van oferir una bonica baralla per la segona posició que es va emportar, finalment, Tarrasó. Cabanes va travessar la meta tercer.

Fran de la Dueña, Vicente Pérez i Javier Beneyto van ser els encarregats de barallar per la pole en 80GP colant-se també en la baralla Javier Miguel en els últims compassos. Finalment, De la Dueña va eixir des de la P1, amb Pérez segon i Miguel tercer. En carrera, Fran i Vicente van ser els encarregats de lluitar per la victòria. De la Dueña va rodar davant gran part de les voltes però, mancant quatre per al final, Pérez el va avançar i va vore la bandera a quadres abans que ningú. Fran va acabar segon i Javier Miguel tercer.

En Supermotard Israel Escalera va ser el més ràpid en els cronos deixant a Vicente Juan Mata segon i a Lucas Torres tercer. Israel va rodar líder totes les voltes però amb un Vicente amb moltes ganes de victòria i mantenint el ritme del de Castelló. Aitor Cremades i Quique Hernández van lluitar per tancar el top tres. Amb tots els girs complits i vencent amb autoritat, Israel va ser el millor, Vicente Juan va acabar segon i Cremades tercer.

La cerimònia de lliurament de trofeus va donar per clausurada aquesta 70 edició del Trofeu de Velocitat Fira de Xàtiva 2022.

Fotografies: Iván Terrón

WhatsApp Portal de Xàtiva