Atenció Primària inicia una campanya informativa sobre el treball que realitzen els seus professionals

247

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

L’àrea d’atenció primària del Departament de salut Xàtiva Ontinyent posa en marxa una campanya informativa per a donar a conèixer el treball dels professionals dels centres de salut i consultoris.

La campanya ha estat dissenyada pel grup de treball de professionals d’atenció primària d’Ontinyent i forma part d’un programa de col·laboració amb el departament de Comunicació Audiovisual del Campus de Gandia de la Universitat de València i el gabinet de comunicación del Departament.

La iniciativa pretén posar en valor el treball diari que exerceixen els professionals d’atenció primària com a porta d’accés a l’assistència sanitària pública. A més aquesta iniciativa cerca també informar la ciutadania sobre les diferents professions que treballen en un centre de salut, les seues funcions i comeses i estimular la responsabilitat personal a l’hora d’accedir als diferents serveis atesa la necessitat que requereix la persona a cada moment.

A través d’aquesta campanya s’informa de les comeses de zeladores i zeladors, auxiliars administratives, personal d’infermeria i facultatiu de manera que les persones usuàries puguen dirigir-se a l’un o l’altre professional o recurs, coneixent la seua funció. D’aquesta manera es pretén fer més senzill i eficient donar solució a la necessitats de la població, segons es tracte d’una necessitat assistencial mèdica, d’infermeria o si es tracta de tràmits o gestions administratives, també d’una ajuda física per a l’accés o el trasllat en el centre sanitari o bé l’atenció directa per a la resolució de dubtes sobre on dirigir-se o quines gestions són necessàries per a obtenir alguna documentació sanitària com a còpies d’informes o historials, certificats, comunicats de baixa i alta i altres.

La idea d’aquesta campanya parteix d’aquest grup de professionals d’atenció primària i es pretén traslladar també a la resta de centres de salut i consultoris del Departament per part de la direcció d’atenció primària que ja treballa en la seua difusió.

La campanya consisteix en l’elaboració, edició i difusió d’un cartell informatiu on mitjançant una infografia, s’expliquen les funcions dels professionals. Al mateix temps s’ha editat també un vídeo informatiu que es difondrà per xarxes socials i en les pantalles dels centres de salut que la disposen.

Des de la direcció d’Atenció Primària s’ha destacat el compromís dels professionals no sols amb les seues comeses assistencials sinó també amb la seua funció d’educació per a la salut en la població amb la finalitat d’optimitzar els recursos i evitar molèsties innecessàries a la població per la falta d’informació o comunicació.

WhatsApp Portal de Xàtiva