Una idea amb un gran caràcter inclusiu, amb un clar missatge ecologista i de transport sostenible, un fet necessari per conscienciar a la ciutadania de la importància d’utilitzar una forma de moure’s més segura i saludable. La salut és un valor que en els temps de pandèmia que hem passat ha agafat més importància, el fet de reivindicar maneres de moure’s més sostenibles i saludables reuneix tots els adjectius per fer de Xàtiva una ciutat neta.

Amb motiu del la setmana europea de la mobilitat, Aspromivise no ha dubtat en aportar la seua col·laboració en aquesta idea ecologista i neta. El passat divendres, dia d’inici de la setmana de la mobilitat a Xàtiva, un grup nombrós d’usuàries va realitzar unes rutes senderistes per diferents indrets de la ciutat Emma Ferri, una de les participants en aquesta jornada comentava que “independentment de les capacitats de les usuàries totes han participat de la jornada que ha tingut el caminar com a element protagonista. Ha estat un dia enriquidor i en el que hem vist la importància d’utilitzar mitjos de moure’s sostenibles. Hem de fer intervencions per tenir cura del nostre planeta, i açò comença amb la responsabilitat de cadascú. Aspromivise ha de ser exemple d’entitat ecologista”.

Aspromivise, tenint sempre present el lema que la Comunitat Europea utilitzava aquest any de “Millors connexions” i en el que té com a finalitat difondre els beneficis de l’ús de mitjans de transport sostenibles ha realitzat diferents rutes adaptades a les capacitats de les persones que hi participaven.

A més ha vulgut fer seu la iniciativa de Walk 21, una entitat que promou el caminar com a recurs principal per a la mobilitat de les persones i el que el seu fundador, John Butcher reflexa que “caminar és la primera cosa que un xiquet/a vol fer i l’ultima a què una persona gran desitja renunciar. Caminar és l’exercici que no necessita un gimnàs. És la prescripció sense medecina, el control de pes sense dieta i el cosmètic que no es pot trobar en una farmàcia. És el tranquil·litzant sense pastilles, la teràpia sense un psicoanalista i l’ oci que no costa un cèntim.

A més a més, no contamina, consumeix pocs recursos naturals i és altament eficient. Caminar és convenient, no necessita equipament especial, és autoregulable i intrínsecament segur. Caminar és tan natural com respirar”.

Un manifest d’intencions que totes hem d’interioritzar per deixar un planeta més saludable a posteriors generacions.

WhatsApp Portal de Xàtiva