Aspromivise i el comité paralímpic creen una escola de Boccia

L’IES Dr. Simarro i el club d’Amics de la Boccia de València altres dues entitats vinculades.

87

Aspromivise ha tornat a prendre iniciativa en fomentar activitats per a tots. En aquest cas la Boccia, un esport molt arrelat a l’entitat però que vol obrir les seues portes i començar una etapa on totes les persones amb inquietuds per practicar aquest esport ho puguen fer.

 

Fa tres cursos Aspromivise va fer un primer intent per iniciar una proposta semblant en la qual va donar opció d’iniciar-se en l’esport a dos esportistes. En el temps i després d’aquesta primera experiència aquest any a tornat a llançar el projecte però ara amb un recolzament que dóna garanties per tindre continuïtat en el futur. De la mà del ¡ moviment Relleu Paralímpic, el qual és un programa del propi Comitè Paralímpic Espanyol, i del club referent de boccia a nivell estatal, el club de València Amics de la Boccia s’ha posat en marxa aquest projecte.

Per a tal programa Aspromivise va pensar en un entrenador amb una gran projecció en el món de la Boccia a nivell internacional i que ja participa de manera assídua en les convocatòries de la selecció espanyola, l’entrenador enguerí Nacho Tormo serà el responsable d’aquesta escola que va començar el passat mes de gener i que, en el moment de parar-la per la crisi del COVID-19 compta amb 9 esportistes i un ventall de 6 persones voluntàries per donar cobertura a les necessitats de les esportistes.

La boccia, un esport específic per a persones amb paràlisi cerebral i amb una gran mobilitat reduïda té un gran protagonisme al centre ocupacional. D’aquesta manera, des del passat més de gener compta amb una activitat que es porta a terme els divendres de vesprada en horari de 18 a 20.00 hores al pavelló de l’IES Dr. Simarro de Xàtiva.

A més, comptarà amb un grup de voluntàries que han tingut algun vincle amb el propi centre ocupacional, i que degut a la seua formació acadèmica reuneixen el perfil adequat per donar una cobertura necessària en aquestes iniciatives. Persones com Ana Amaro, una de les voluntàries, comentava en una de les sessions portades a terme durant el mes de febrer que “és enriquidor com a persona poder participar d’aquestes activitats. L’esport és un bon mig per donar oportunitats a les persones, i en aquest cas, és evident que la boccia pot suposar un gran benefici per a la salut, però també a nivell social. Pense que és necessari que el projecte ixca endavant.”

Un projecte que reuneix al Comité Paralímpic, Amics de la Boccia, l’IES Dr. Simarro i Aspromivise, per donar activitat esportiva a jugadors i jugadores de Xàtiva, Canals, L’Alcúdia de Crespins, Castelló de la Ribera, Sellent… David Soler, monitor esportiu del C.O. La Costera manifesta que “aquest projecte no haguera estat possible sense les facilitats prestades per l’IES Dr. Simarro i també per l’interés del moviment Relleu Paralímpic i pel Club Amics de la Boccia. Un bon equip per a una activitat que de segur, en el moment que la situació ens ho permeta continuarà amb èxit”.

WhatsApp Portal de Xàtiva