Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

Aquest matí ha tingut lloc la presentació del projecte pilot de la Diputació de València d’un nou aparcament per a bicicletes que s’ubicarà fins a finals de juliol a l’Avinguda Ximén de Tovía, encreuament amb Cerdan de Tallada; i que ha comptat amb la presència de la diputada de Mobilitat Sostenible Dolors Gimeno, la regidora de Medi Ambient Reme Sinisterra, el regidor de Mobilitat Juan Giner i el gerent de l’empresa UP2City Lalo Blanes.

Aquest aparcament, amb capacitat per a 7 bicicletes i 4 patinets elèctrics, és un equip autònom que funciona mitjançant plaques solars i bateria, pel que no necessita de cap escomesa elèctrica, i està pensat per a funcionar a través d’una aplicació anomenada Pverde, i de descàrrega gratuïta (tant per a Android com per a iPhone). La persona usuària haurà d’instal·lar l’aplicació i registrar-se en la mateixa, buscant després l’aparcament de Xàtiva en el llistat existent. Tant l’obertura com el tancament de la porta es pot realitzar a través de l’aplicació, tot i que també es pot fer de manera manual al propi panell de la instal·lació.

La diputada Dolors Gimeno ha manifestat que «és molt important que els ajuntaments comencen a comprometre’s amb la mobilitat sostenible. Pràcticament el 70% de l’espai públic de les ciutats està destinat al vehicle, i és una qüestió que hem d’intentar revertir apostant per vehicles sostenibles, recuperant l’espai per a les persones i les bicicletes».

Per la seua part, la regidora Reme Sinisterra ha indicat que «des de l’àrea de Medi Ambient valorem molt positivament projectes com aquest, amb efectes reductors de l’emissió de gasos d’efecte hivernacle. Volem incentivar a tota la ciutadania a emprar més la bicicleta deixant de banda el cotxe».

El regidor de Mobilitat Juan Giner ha expressat que «aquesta instal·lació s’ha ubicat en un punt estratègic ja que es troba entre l’estació de trens i l’estació d’autobusos, i esperem que la gent aprofite aquest nou servei», mentre que el gerent de UP2City Lalo Blanes ha assegurat que «aquest aparcament està pensat per a fomentar l’ús de la bicicleta particular, donant la possibilitat d’aparcar-la en un lloc segur i controlat».

WhatsApp Portal de Xàtiva