Aprovada la cessió de part del convent de Santa Clara per a la construcció del nou Palau de Justícia

El següent pas serà l’acceptació per part de la Conselleria de Justícia i posteriorment la licitació de la redacció del projecte

202

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

Aquest divendres ha tingut lloc un plenari extraordinari en el qual s’ha aprovat per unanimitat la cessió de part del convent de Santa Clara en favor de la Conselleria de Justícia per tal de construir la nova seu judicial de la ciutat.

La superfície confrontarà pel nord amb l’Avinguda de Selgas, pel sud amb el carrer Montcada i en part amb el pati el claustre del convent, per l’est amb el pati del convent i l’església, i per l’oest amb alguns habitatges. Aquesta disposició dotarà a la Conselleria de Justícia de l’espai necessari per a la construcció i implantació de les noves instal·lacions de la seu Judicial de Xàtiva.

Les obres es realitzaran per part de la Generalitat Valenciana, qui ja ha pressupostat per als propers anys una inversió de més de 11 milions d’euros, mentre que l’Ajuntament de Xàtiva es compromet a assumir algunes obligacions com ara la demolició de les construccions que recauen a l’Avinguda de Selgas, el desmuntatge de l’oficina de Turisme amb caràcter previ a les obres de demolició, la restauració i protecció de l’antiga muralla i les operacions de redacció de restauració, execució i manteniment dels elements patrimonials protegits compartits per ambdues institucions i materialitzar uns estatuts rectors del singular règim d’ús del Monestir, entre d’altres.

Per la seua part, la Conselleria s’encarregarà de les demolicions, el desenvolupament d’un projecte per ordenar regular i formalitzar la imatge de les façanes claustrals i la redacció del projecte bàsic i execució.

«Aquesta és una inversió històrica per a la nostra ciutat, absolutament necessària, que ve gestant-se des que va adquirir Santa Clara, i que ha de tindre la màxima prioritat per part municipal», ha manifestat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, qui ha incidit en que «al territori valencià no hi ha cap altre municipi que tinga una seu judicial en un emplaçament com el que tenim ací. Tenim un gran patrimoni, i el millor que podem fer per realçar-lo és dotar-lo de serveis».

El portaveu del PSPV-PSOE Ignacio Reig ha manifestat per la seua part que «la urgència en prendre aquest acord demostra la total voluntat d’impulsar aquest projecte i assumir les obligacions que ens pertoquen. La construcció d’una nova seu judicial en el centre de Xàtiva canviarà completament l’aspecte d’aquesta part de l’Albereda».

El portaveu de Xàtiva Unida Miquel Lorente ha confirmat el seu vot favorable però ha demanat «que la informació a la resta dels grups es millore i se’ns passe la memòria valorada del cost total que suposarà per a l’Ajuntament». El regidor Marcos Sanchis (PP) ha expressat que «entenem que la nova seu dels jutjats és una demanda històrica i millorarà el servei públic als ciutadans, però li demanem a l’alcalde que intente aglutinar a tots els grups en un dels projectes més importants de la legislatura», i per últim, la regidora de Ciutadans Maria Beltrán ha assegurat que «si la Conselleria ha demanat que es prenga aquest acord és perquè també està avançant en aquest projecte i això és positiu per a la ciutat».

El següent pas, després de l’aprovació per part municipal d’aquesta mutació demanial, serà l’acceptació de la cessió per part de la Generalitat Valenciana, que comportarà que posteriorment es traga a licitació la redacció del projecte.

WhatsApp Portal de Xàtiva