Ajudes, musicals i concert benèfic a Canals

47

Pacte Costera-Canal

Solopizza Xàtiva

El departament de Serveis Socials de Canals concedeix 15.500 euros en ajudes durant el mes de febrer

La Regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament de Canals ha atorgat 15.564,50 euros en el mes de febrer. Aquesta quan-tia està destinada a la concessió de 208 ajudes distribuïdes en ajudes d’emergència, seguretat alimentària, protecció d’aigua i de llum i, del que s’han beneficiat un total de 540 persones.

El pagament dels rebuts de l’aigua i la llum, així com l’abastiment de menjar són les tres ajudes més demandades entre les persones que més ho necessiten.

Des del consistori es treballa cada dia per a garantir els drets socials i les necessitats bàsiques de la ciutadania.

El Club de Lectura de Canals commemora el Dia Internacional de la Visibilitat Transgènere amb el musical “Hedwig and the Angry Inch”

El Club de Lectura de Canals, amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Canals, ha programat, per aquest dijous, el musical de rock “Hedwig and the Angry Inch” del direc- tor nord-americà John Cameron Mitchell commemorant així el Dia Internacional de la Visibilitat de Gènere.

La pel·lícula conta la vida de Hedwig Robinson una dona transgènere la qual és vocalista d’una banda de rock. Hedwig es va sotmetre a una operació de canvi de sexe que li va permetre casar-se amb un soldat americà i trobar la llibertat a l’altra part del Mur de Berlín. No obstant, l’operació ix mal i ella es va quedar amb la malaltia d’aquesta “polzada irritada” que dona títol a la cinta.

El director, John Cameron Mitchell, és ferme defensor dels drets LGB- TIQ+. És fill d’un general de l’exèrcit dels Estats Units i va créixer en diverses bases militars on va assistir a escoles catòliques. Obertament ho- mosexual, Mitchell va començar la seua carrera donant-los veu a les històries que l’envoltaven.

La pel·lícula tindrà lloc aquest dijous 31 de març, a les 21.45 hores, en el Centre Cultural Calixte III de Canals amb entrada gratuïta.

Vesprada màgica a Canals amb l’espectacle “Aladín, un musical genial” de Trencadís Produccions

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Canals ha preparat per a aquest diumenge, 3 d’abril, al Centre Cultural Calixte III, a les 19.00 hores, l’espectacle “Aladín, un musical genial” de la com-panyia Trencadís Produccions.

Aquest musical és la combinació perfecta entre la màgia del conte i l’espectacularitat del musical amb l’encant de les aventures de “Les mil i una nits”, amb els seus luxosos palaus i bulliciosos basars. Tot impreg-nat i envaït per l’aroma oriental de conte. Un espectacle amb el més pur llenguatge musical que sorprendrà el públic amb números inespe-rats.

L’elenc actoral està format per Paco Iváñez, Carmen Peinado, Aitor Caballer, Gil Zorrilla, Marino Muñoz, Héctor Martí, Fátima Gregorio i Eri-ka Bleda. Tots ells i elles sota la direcció de José Tomás Cháfer.

Aladín, un musical genial” ha guanyat dos premis Teatro Musical al mi-llor musical infantil i millor actriu revelació. I també ha aconseguit cinc guardons Broadway World Spain a la millor escenografia, millor il·luminació, millor coreografia, millor actriu principal i millor vestuari.

Les entrades es poden adquirir de manera telemàtica, en el web agen-dacanals.com o de manera presencial, en la Casa de la Cultura Ca Don José en horari de matí i vesprada, o en la taquilla del teatre la mateixa vesprada de la representació.

L’Associació Musical Canalense organitza un Concert benèfic en favor de l’Associació Espanyola de la Síndrome de KBG

El pròxim dissabte, 2 d’abril, a les 19.30 hores, el Centre Cultural Calixte III de Canals acollirà el concert benèfic, que ha organitzat l’Associació Musical Canalense a través de la BrassBand i el Cor de l’Escola de Música, en favor de l’Associació Espanyola de la Síndrome de KBG.

Aquesta és una malaltia minoritària, la qual afecta menys de 5 de cada 10.000 persones de la població. Es podria dir que la síndrome de KBG és una malaltia rara dins de les rares, donada la seua poca prevalença.

Aquesta situació implica una sèrie de condicions respecte a la malaltia. Poc de coneixement per part dels professionals de la sanitat al voltant de la mateixa, molt pocs recursos, pocs o cap tractament i nul·la investigació al voltant d’ella.

Gràcies a aquests actes es vol moure consciències al voltant d’aquesta condició, per tal d’aconseguir diagnòstics preventius, reconeixement de la malaltia i investigació, que puga portar a tractaments d’aquesta

La BrassBand, dirigida pel mestre Joaquín Mompó, interpretarà el següent repertori: “The Spirit of Brass”, de Gavin Somerset; “O Peregrino”, de Franciso Javier Gonzalez Arnal; “The Magic Book”, de Thierry Deleruyelle i “Hymn to the fallen”, de John Williams.

En la segona part del concert, el Cor de la Música de l’Escola, junt amb la seua professora Clara Real, delectarà als/les assistents amb les cançons del conte musical “El follet valent”.

La lletra del conte és de Clara Ripoll amb la música de Núria Juanet i l’arranjament per a quintet de metalls i percussió de Joaquín Mompó. A la narració del conte s’escoltarà la veu d’Amalia Sarrió Mompó

Des de l’Associació Musical Canalense, volen donar les gràcies a tots aquells que entre altres han fet possible aquest acte amb la seua col·laboració.

WhatsApp Portal de Xàtiva