A les 15h s’inicia el dispositiu especial de l’Ajuntament contra l’onada de fred

833

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

Qualsevol ciutadà que detecte a una persona sense sostre o exposada al risc pel fred ha de cridar al 112 o al 96 204 98 99 per a que la Policia Local el trasllade al refugi habilitat

Hui a les 15h, i fins el proper dissabte 21 de gener, l’Ajuntament de Xàtiva engegarà un dispositiu especial amb motiu de l’alerta per l’onada de fred que ens espera. El dispositiu especial, coordinat per Benestar Social i la Policia Local, s’uneix al protocol ordinari de l’Ajuntament per a aquestos casos, com a prevenció per la situació extraordinària de baixes temperatures que es preveu que afecten a la nostra ciutat durant els propers dies. Hui s’han reunit la regidora de Benestar Social, Xelo Angulo i l’intendent principal de la Policia Local de Xàtiva, Antonio Collado, per tal d’ultimar els detalls abans de la posada en marxa d’aquesta mesura.

El dispositiu consisteix en una especial vigilància per part de patrulles de la Policia Local de Xàtiva, que varen començar a actuar divendres passat, per tal de localitzar persones sense sostre o amb risc de vulnerabilitat amb la finalitat de traslladar-los a un edifici municipal situat al carrer Engay habilitat en aquesta ocasió per acollir a aquestes persones i equipat amb calefacció, mantes, sacs de dormir i estores aïllants.

Per tal que s’inicie el protocol d’acollida d’emergència, ha de produir-se una comunicació amb la Policia Local, qui gestionarà l’accés a l’edifici. Per tant, qualsevol ciutadà o ciutadana que detecte a una persona en risc ha de posar-ho en coneixement de la Policia Local de Xàtiva a través dels telèfons 112 o 96 204 98 99.

Mentre es perllongue la situació d’alerta, si les persones acollides no tenen família ni cap altre recurs on acudir, Benestar Social garanteix la seua correcta alimentació, mitjançant convenis amb serveis de restauració de la ciutat.

WhatsApp Portal de Xàtiva