Clínica dental Pablo Fos

WhatsApp

Estudi Alicia Herrero

  •  El president aposta perquè els esforços del Consell, l’Administració local i el Govern d’Espanya es desenvolupen «amb la màxima coordinació» per a preservar l’ecosistema
  • Bravo afirma que l’AVSRE «ha fet un esforç d’organització inèdit en les més de dues dècades d’existència del 112 Comunitat Valenciana» per a garantir la seguretat de les persones i el patrimoni forestal valencià
  • Mollà destaca el treball «dels més de 800 professionals, entre agents mediambientals, tècnics i treballadors del Servei de Vigilància Preventiva», dedicats a la prevenció d’incendis

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha apel·lat aquest dijous a la «responsabilitat» i la «prudència» de la ciutadania per a preservar els boscos i els espais naturals de la Comunitat Valenciana.

Segons el màxim responsable del Consell, que ha insistit en la necessitat d’actuar amb cautela, «aquest estiu és el moment de reconciliar-nos amb la naturalesa i de tornar als nostres boscos«, llocs que, segons la seua opinió, «formen part de la nostra vida«.

En aquests termes s’ha pronunciat el president de la Generalitat en l’acte de presentació pla estratègic contra incendis ‘Stop al foc 2020’, en el qual han participat també les conselleres de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, i d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà.

El cap de l’executiu valencià ha apostat perquè els esforços de les diverses administracions «amb competència en aquesta qüestió» es desenvolupen «amb la màxima coordinació«. En aquest sentit, ha remarcat que el Consell, l’Administració local i el Govern d’Espanya han de treballar junt amb «els que són els protagonistes reals, la ciutadania«, per a preservar l’ecosistema.

A més, el president ha assenyalat com a eines «fonamentals» per a la prevenció d’incendis «la detecció precoç» i «la comunicació», amb què, segons ha declarat, «es poden salvar moltes hectàrees del foc» i «es poden salvar vides humanes, que són el més important«.

El màxim responsable del Govern autonòmic ha tingut paraules d’agraïment per als cossos de bombers i bomberes forestals i per a les forces i cossos de seguretat que actuen davant dels incendis i «afronten situacions complexes amb determinació«, per a protegir les persones i el nostre hàbitat.

Dispositiu d’Emergències

Per a la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, «enguany ens enfrontem a una de les campanyes contra incendis forestals més difícils de la història«, la gestió de la qual serà «tot un repte en organització i gestió» per part de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències.

En aquest sentit, ha al·ludit a la incidència de la COVID-19, «que ens obliga a prendre mesures extraordinàries de protecció per al personal d’emergències«; el creixement de la vegetació de bosc baix i matoll, com a conseqüència de la primavera plujosa que s’ha registrat a la Comunitat Valenciana; la previsió d’un estiu molt sec i de temperatures molt altes amb motiu del canvi climàtic, i la possibilitat de més afluència de públic en les zones d’interior com a conseqüència dels canvis que ha provocat la pandèmia en l’oferta turística tradicional.

Segons Bravo, «per a la campanya de 2020, des de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències s’ha fet un esforç d’organització inèdit en les més de dues dècades d’existència del 112 Comunitat Valenciana«, amb l’objectiu de garantir la seguretat «per a les persones i per al nostre patrimoni forestal» aquest estiu, gràcies «al miler de professionals que estan formats i preparats per a escometre la tasca«.

Vigilància preventiva

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha destacat el treball dels més de 800 professionals, entre agents mediambientals, tècnics i treballadors del Servei de Vigilància Preventiva, dedicats a la prevenció d’incendis.

Enguany, la previsió d’un increment de turisme rural ha motivat el reforç «a peu de muntanya, sobre el terreny natural», de prop de 50 persones distribuïdes en 11 brigades, ha explicat la consellera, que s’hi incorporaran a partir del 6 de juliol i continuaran fins al 15 d’octubre.

«La Conselleria ha invertit més de 4,9 milions d’euros per a la reparació de camins i pistes forestals danyats per l’impacte del temporal Gloria i de la DANA de gener i setembre, respectivament; elements imprescindibles per a garantir l’agilitat en la resposta«, ha destacat Mollà en referència al treball continuat en prevenció que, a pesar del reforç estival, necessita una actuació contínua circumscrita a tot l’any.

La titular d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha valorat la tasca dels diversos dispositius que treballen en favor de la prevenció, i ha fet una crida a la prudència i al bon comportament de la societat «per a evitar la devastació de vides i entorns que causa el foc«.

WhatsApp Portal de Xàtiva