Xelo Angulo: L’escorlarització dels xiquets de 0 a 3 anys a Xàtiva és la més baixa de la Comunitat Valenciana i de tot l’Estat Espanyol

Xelo Angulo

“L’informe d’escolartizació del PSPV-PSOE manifesta que el pes de l’educació infantil de 0 a 3 anys recau en la iniciativa privada i en les famílies”

A l’informe elaborat per la concejal socialista Xelo Angulo referit a l’escolarització a la nostra ciutat es destaca la privatització absoluta de l’etapa d’escolarització dels xiquets d’ entre 0 i 3 anys.

Per a la regidora socialista responsable dels assumptes educatius del PSPV-PSOE és vergonyòs que una ciutat com Xàtiva no tinga a data de hui una sola escola municipal infantil. “És una falta de sensibilitat per part del PP de la ciutat desatendre les necessitats educatives dels més de 336 alumnes censats d’aquesta etapa educativa, abandonant les famílies en aquest periode de crisi i deixant que el pes i el cost de l’escolarització recaiga en els pares i mares”

“A la Comunitat valenciana sols el 9,3% dels xiquets d’aquest tram d’edat estan escolaritzats en escoles públiques, front la mitjana estatal del Ministeri del 15%. A Xàtiva, per descomptat la reiterada negativa del PP a l’Escola Infantil pública fa que no hi existeixa una sola plaça educativa que ajeuge el pes i cost econòmic a les famílies: estem al 0%. El nostre Alcalde podria prendre nota d’altres comunitats també governades pel seu partit com la de Madrid on el 25,5% dels xiquets matriculats són de la red pública” va dir Angulo.

Angulo va lamentar l’oportunitat que Xàtiva ha perdut en 2009 al no crear aquesta escola dins del Pla Zapatero ni tampoc el de Camps: “Està vist que a Xàtiva l’educació no és cap prioritat, ni tampoc es prenen mesures per a aliviar la crisi de les famílies en una época tan dura, mai no hem tingut tantes oportunitats de financiar l’escola, hem tingut els diners però el Sr. Alcalde ha preferit gastar-los en altres qüestions menys prioritàries que l’educació dels nostres fills”

També va recordar que el Consell escolar municipal porta molts anys reclamant l’Ajuntament que dote la Ciutat d’aquest servei tan necessari i que el Regidor d’educació del PP, el Sr. Vila, va fanfarronejar el darrer curs al Consell informant que ja tenia 2 projectes. Ara és l’hora que encara no s’ha avançat res per donar solució a aquestes més de 336 famílies que cada any queden a l’espera d’una escola municipal.

El PSPV-PSOE de Xàtiva exigirà de nou formalment al govern del PP la creació immediata d’una Escola pública municipal de 0-3 anys.