Xavi Castillo i els participants d’anteriors edicions a l’espot de l’Imagina’t 2012

El passat dissabte 14 d’abril es va realitzar al Teatre Joan de Joanes de La Font de la Figuera, la presentació de l’espot anunciador de l’Imagina’t 2012, el concurs de curtmetratges de l’ajuntament de la Font de la Figuera.

El concurs ve realitzant-se des de 2008 i en aquesta edició l’anunci ha arreplegat les entrevistes d’alguns participants de les quatre edicions anteriors, sobre les seues experiències, anècdotes de les gravacions, vivències a la Mostreta de curtmetratges,…

“Hem volgut replantejar el concurs per tal d’afavorir la participació i el reconeixement d’aquelles propostes presentades” ha comentat Vicent Muñoz, regidor de joventut i promotor del concurs. “Augmentem les possibilitats amb tres premis del públic i tres a la interpretació, per valorar també la pròspera cantera d’actors i actrius locals”

També estarà el Premi Joventut Crítica, que “pretén fomentar que la joventut plantege aquelles qüestions que li agradaria canviar amb les seues gravacions” ha afegit Muñoz. “La societat no pot permetre’s una joventut que no siga crítica, tot i que supose que es qüestionen decisions polítiques. En la crítica constructiva radica la salut de la democràcia i la millora de la societat”

En aquesta edició es creen dos premis nous, el dels millors efectes especials, amb la finalitat de premiar aquelles propostes amb una major elaboració en la edició dels vídeos. I s’afegix també el Premi a la Promoció Local, amb la intenció de premiar les propostes que puguen servir per promocionar el poble o llocs a visitar en aquesta localitat de la Costera.

Així mateix es mantindran els tres Premis del Jurat, compost per membres especialistes i en aquesta matèria, l’edició de vídeos, crítics de cinema, actors o actrius,…

“Volem mantindre l’esperit de l’Imagina’t, amb el suport a la nostra llengua i a les propostes de nova creació però pensant en què qui participe tinga més opcions d’arreplegar algun premi” ha detallat Irene Vila, regidora de Cultura i Promoció del Valencià.

L’acte va comptar amb l’espectacle de Xavi Castillo, VERIUEU-HO SHOW i els APHONICS, que va omplir el Teatre Joan de Joanes. L’actor alcoià també participa a les entrevistes animant a tothom a participar en aquest concurs de curtmetratges.

“Esperem que la gent s’anime a participar, perquè enguany ho tenen més fàcil que mai, tenen més possibilitats” ha afirmat Vicent Muñoz, també regidor de promoció econòmica i local. “L’espot està rebent molt bones crítiques, està agradant molt i la gent sembla estar molt animada, així que l’11 d’agost esperem seguir contribuint a la creació de productes audiovisuals per divertir i fomentar la imatge d’un poble obert, proper i amable, i si és amb algun toc d’humor, millor que millor”

L’Imagina’t 2012 ve carregat de sorpreses, s’han multiplicat els premis, i per tant, les possibilitats de guanyar. En les anteriors edicions de l’Imagina’t, hi havia sis premis i enguany, com a novetat es repartiran dotze premis amb un total de 1.800 €.

Les regidories de Joventut i Promoció del valencià compten enguany amb el recolzament de Costera per la Llengua –Coordinadora d’escoles d’ensenyament en valencià per a donar-li una major difusió a l’àmbit comarcal. L’organització espera seguir augmentant el suport a aquest projecte ja consolidat.

L’enllaç en youtube de l’Imagina’t 2012 és:

http://www.youtube.com/watch?v=8rcjK-ynm-w