Xàtiva recorda a les víctimes del bombardeig de 1939

Diumenge es celebra el tradicional homenatge al costat del monument de l’Aixopluc

Aquest diumenge a les dotze del matí es celebra l’homenatge a les víctimes del bombardeig que va fer l’aviació feixista italiana el 12 de febrer del 1939 a Xàtiva. Multitud de persones es reuniran al costat del monument de l’Aixopluc de l’esplanada de l’Estació de trens de Xàtiva, per recordar aquest bombardeig, on moriren més de 109 persones i van haver més de tres-cens ferits.

Es llegiran els noms de totes les persones que moriren al bombardeig i es farà una ofrena d’una corona al monument. En l’acte se soltaran coloms sota la mirada emocionada dels assistents, un esdeveniment que cada any plena de sentiment els carrers de Xàtiva.

A més, dissabte i diumenge se celebrarà el Simposi “VI Memorial Víctimes del bombardeig de Xàtiva 1939”, que tindrà lloc als locals de l’AA VV del Barri Nord-Oest de Xàtiva, al carrer Abú Masaifa número 9. L’entrada és lliure fins a completar la sala. Diumenge hi haurà una taula redona “per a saber què volen fer en la memòria històrica els partits polítics amb representació a Xàtiva”, remarquen des de l’organització.