Xàtiva no oblida l’any 1707

p1010180Avui dia 30 de juny amaneix Xàtiva amb un homenatge a la seua tràgica història. Després de més de 300 anys des que fou cremada la ciutat a mans de Felip V de Borbó i el seu exèrcit, alguns dels ciutadans continuen recordant la massacre.

Han volgut rememorar i contribuir a que la gent no oblide l’origen del nostre malnom, coneguts al País Valencià com a “socarrats”.
La matinada del dia senyalat, mitjançant una gran pancarta penjada a l’emblemàtica muralla, amb el lema “Xàtiva no oblida 1707”, mostraren el seu rebuig cap a la poca sensibilitat històrica que mostra la ciutat en l’oblit d’aquesta data tan important.

L’acte, realitzat anònimament, és la veu de tots els socarrats i socarrades que senten com a propi l’orgull d’aquells ciutadans que defensaren la nostra terra jugant-se la vida.
Des de l’anonimat, han pres la iniciativa de realitzar individualment l’homenatge, ja que any rere any l’Ajuntament de Xàtiva no s’hi fa càrrec i ignora la nostra història.

L’objectiu final és obrir els ulls a la gent i que aquesta data, 30 de juny de 1707, no quede en l’oblit dels nostres avantpassats.

5 comentarios sobre “Xàtiva no oblida l’any 1707”

 1. Siempre anclados en el pasado? Asi no hay manera de mirar al futuro.
  La vida es muy corta para pasarsela recordando cosas amargas del pasado

 2. Segurament per culpa d’eixe passat estàs escrivint en «castenallo» i segurament et sentiràs molt orgullós i tot. Si no es recorda la història tornàrem a cometre els mateixos errors.

 3. FRANCISCO QUAN ET MUIGUES NINGÚ ET RECORDARÀ, VAL?
  A VORE KE ET PAREIX. SI EIXa GENT VA LLUITAR PER
  NOSALTRES CAL RECORDAR-LA, AMB COMENTARIS COM AQUEST
  A TU NO ET RECORDARA NI TA MARE.

 4. «fou cremada la ciutat a mans de Felip V de Borbó»
  Felip V no va cremar Xàtiva, ni tan sols va estar ni una sola vegada xD. A més no va ser una crema total només es va petendre cremar les propietats dels austracistes i donar ejemple.
  Realment Felip V no és el monstre que ens han volgut vendre…
  «l’Ajuntament de Xàtiva no s’hi fa càrrec i ignora la nostra història.»
  N’estic d’acord, pero els maulets que defensaren la ciutat en la seva majoria no eren xativins, ni tan sols valencians. Vull dir-vos que està bé fer ús de la história com a eïna de millora, pero cal coneixer-la bé i contrastar diverses interpreteacions no la que més ens convinga ha de ser la vertadera. Ni que tampoc us estic acusant de manipuladors ….

 5. QUI HA DIT RES DE MAULETS???

  PER QUE NO FAIG MÉS QUE LLEGIR EL MEU COMENTARI UNA VEGADA RERE ALTRA I NO TROBE ON ELS NOMENE…

  I AIXÒ DE LA CREMÀ TOTAL, M’ACABES DE DESCOBRIR EL MÓN. TAMPOC ENS CREMAREN A NOSALTRES I AIXÍ I TOT ENS DIUEN SOCARRATS. I TAMBÉ ES DIU, ‘XÀTIVA FOU CREMADA’ I EN CAP MOMENT CREC QUE CAP PERSONA S’HA IMAGINAT UNA FOGUERA INMENSA SOBRE XÀTIVA.

  NO TRACTES A LA GENT DE TONTA I MIRA BEN BÉ PRIMER QUE ÉS EL QUE S’EXPRESSA ALS SEUS ESCRITS.

  SALUT!

Los comentarios están cerrados.