Xàtiva celebra el 9 d’Octubre amb un concert, rutes i un acte institucional

Els ciutadans poden contemplar aquest matí la tradicional mostra de murals escolars

L’Ajuntament de Xàtiva ha programat nombrosos actes amb motiu de la celebració de la festivitat del 9 d’Octubre, dia dels valencians.

Hui dimecres de matí es celebra a l’avinguda de Selgas la tradicional mostra de murals escolars. El Dia de la Comunitat Valenciana
 vist plàsticament pels escolars dels col·legis
 d’Educació Especial, Educació Infantil i Primària de Xàtiva.

A les 12:00 hores tindrà lloc al Gran Teatre el lliurament dels XXII premis de Narrativa Breu 9 d’Octubre per a escolars que cursen des de tercer de primària fins a segon d’ESO.

La banda simfònica de la Societat Musical La Primitiva Setabense de Xàtiva protagonitzarà aquesta vesprada el concert de música simfònica en commemoració del 9 d’Octubre. L’esdeveniment s’iniciarà a les 20:30 hores al pati a l’aire lliure de la Casa de la Cultura.

A les deu de la nit, els ciutadans podran gaudir d’una excursió nocturna a la costa del Castell de Xàtiva. L’eixida partirà des de la plaça Espanyoleto. Aquesta ruta està organitzada per la Junta Local Fallera (JLF) de Xàtiva, la inscripció costa 5 euros i es pot abonar a les comissions falleres i a la seu de la JLF.

Demà, dia 9 d’Octubre, es celebrarà una ruta centrada en la figura de Jaume I. Partirà a les 11 del matí des de l’oficina de turisme en l’Albereda.

L’acte institucional commemoratiu del 9 d’Octubre s’iniciarà a les 12:30 hores en l’antiga porta de l’Aljama/ Ermita de Sant Josep. Es farà un homenatge a Jaume I per part de la Corporació Municipal i les diverses entitats i col·lectius de Xàtiva. La música vindrà de la mà de la Colla de Xirimiters i Tabals La Socarrà 
i exhibició de Danses Valencianes per l’Escola de Danses de Xàtiva.

S’ha de remarcar que els actes i espectacles organitzats per l’Ajuntament són d’accés lliure. En la Ruta Nocturna a la Costa del Castell s’abona un preu mòdic per sufragar els guies. S’invita a tots els ciutadans a gaudir i participar de la commemoració.