Xàtiva acull la conferència de presentació de conclusions del projecte europeu MIDAS

El passat dia 18 de juny es va celebrar, a la Casa de la Cultura de la nostra Ciutat, la conferència de presentació de conclusions del projecte educatiu europeu MIDAS: Millorar la Inclusió, Minorar l’Abandonament, Solucions.

L’Ajuntament de Xàtiva forma part, en qualitat d’organitzador, d’aquest Programa COMENIUS REGIO, finançat per la Comunitat Europea, e inclòs en el Programa d’Aprenentatge Permanent que la Comunitat Europea impulsa, com un medi per a poder intercanviar experiències educatives entre diferents regions europees.

En concret, les dues regions europees que col·laboren en aquest Programa són la de València (per Espanya) i la d’Oporto (per Portugal). Per tant, hem comptat amb la presència de la Regidora d’Acció Social de l’Ajuntament de Paredes, així com la directora del Centre de Formació de Professors de la província d’Oporto. Junt a ells, ens visitaren el director y una professora de l’Institut de Vilella.

Per la delegació espanyola, estigueren presents la Regidora d’Educació de l’Ajuntament de Xàtiva, Mª José Pla, un representant de la Inspecció educativa i membre de l’associació Innoeduca, Joan Vercher, el director del CEFIRE d’Alzira, Jaume Tuset, i representants de l’IES Lluís Simarro, membre actiu d’aquest programa.

Després de la conferència, la delegació portuguesa va ser rebuda per l’Alcalde de la nostra Ciutat, Alfonso Rus, el qual els va transmetre la benvinguda a Xàtiva.

El Projecte es troba en el segon i definitiu any de desenvolupament. Por tant, ja és moment de fixar les conclusions que es puguen derivar del treball continuat entre els diferents estaments espanyols i portuguesos, que han dedicat el seu treball i esforç per crear una comunitat d’aprenentatge entre dos realitats europees: la de València i la d’Oporto. Les dos tenen en comú un elevat nivell d’abandonament escolar, i una elevada motivació per a lluitar contra ella, des de l’àmbit de l’educació.

Durant aquest temps, els diferents estaments que han col·laborat en aquest projecte, han realitzat estudis exhaustius al voltant dels factors relacionats amb l’abandonament escolar tals com la manca de motivació per part dels estudiants, les limitacions existents entre els nostres sistemes educatius i els interessos de l’alumnat, les famílies, el professorat, etc.