Xateba es suma a la celebració del Dia del Llibre

L’associació organitza una trobada d’escriptores aquest divendres

Xateba -Associació per la Igualtat i contra la Violència de Gènere- es sumarà a la celebració del Dia del Llibre. Ha organitzat un acte a la llibreria La Costera de Xàtiva, que tindrà lloc aquest divendres a les 19:30 hores. Es tracta d’una trobada d’escriptores que llegiran textos curts, amb l’encapçalament de “gràcies a les dones”.

La lectura és una finestra oberta al món i a la vida, on les dones participen com a protagonistes actives o com aficionades amb extraordinària fidelitat. “Els llibres, en les mans de les dones es converteixen en útils eines destinades a facilitar la superació de les seves limitacions perquè permeten viure altres vides i experiències”, afirmen des d’aquesta associació.

La lectura pot ser, segons entén Xateba, una activitat veritablement revolucionària que elimina prejudicis obrint portes a l’autoestima i la confiança en les mateixes possibilitats. En aquest sentit, Xàtiva és una ciutat on hi ha grups de lectura que desenvolupen una “activitat continuada i dinàmica, enriquidora i formativa que permet la superació personal”.

A més, el municipi compta amb dones que es van donant a conèixer per la qualitat dels seus escrits “malgrat l’escàs suport que reben i de les dificultats objectives que troben per aconseguir el reconeixement que mereixen”, finalitzen des de Xateba.