Unes 150 persones participen a l’homenatge a les víctimes del bombardeig de Xàtiva

El diumenge 12 de febrer a les 12h., va tenir lloc l’homenatge a les víctimes del bombardeig que va fer l’aviació feixista italiana el 12 de febrer del 1939, a les acabales de la Guerra Civil. Més d’un centenar de persones es reuniren junt al monument de l‘Aixopluc de l’explanada de l’Estació de trens de Xàtiva, per recordar una matança innecessària i injusta, on moriren més 109 persones i hi haver-en més de tres-cens ferits.

L’acte va estar presentat pel periodista xativí Xavier Aliaga. L’escriptor Toni Cucarella va llegir un manifest redactat per ell, on va criticar que «qui va ordenar aquella massacre és encara avui dia «alcalde honorífic» de Xàtiva». Es llegiren els noms de totes les persones que moriren al bombardeig i es va fer una ofrena d’una corona al monument. Una dolçaina i tabalet tocaren «La Muixeranga«, i es soltaren una vintena de coloms en finalitzar l’acte.

També es va voler recordar Manolo Casesnoves, primer alcalde de la democràcia a Xàtiva i republicà, que va morir el passat més de desembre. També a Vicent Garrido, qui va faltar l’estiu passat.

Diversos representants del PSPV, BLOC i Esquerra Unida de Xàtiva estigueren presents a l’acte, així com Ricardo Sixto, diputat d’EU per València al Congrés dels Diputats.

6 comentarios sobre “Unes 150 persones participen a l’homenatge a les víctimes del bombardeig de Xàtiva”

  1. a Xàtiva hi ha CNT? m’extranya que la CNT estiga a una ciutat com Xàtiva per que… però be, ara més que mai fan falta sindicats combatius que no siguen ni UGT, ni CCOO

  2. unes 150 persones… esque sou aixo 150 persones les q es manifesten a l´ajuntament, 150 persones que acudiu al acte del bombardeig, no sou mes q aixo 150, 150 persones que no paren de fer el ridicul sempre que podeu, replantejeu-se-ho.

  3. Muchos de éstos que ahora empuñan banderas preconstitucionales, serían carne de cañón en la República. Me refiero a esos que tienes negocios como farmacias y que son de Comunión diaria. Qué ignorancia!

  4. No Vicent, a Xàtiva no hi ha CNT, eren d’un poble del voltant de la ciutat.
    De tota manera jo em trobava en aquella concentració i estic segur que hi havien més de 300 persones.

    SALUT I REPÚBLICA!

  5. ¿Resultara dons que no va morir ningu de la CNT al bombardeig? Un homenatge es per a no pedre la memoria per tot el em passat i que no es torne a repetir.Per tot el que ens a fet el PSOE i el que ens fa el PP, RESISTIREM.

Los comentarios están cerrados.