Una placa al cementiri d’Ontinyent recorda els 16 valldalbaidins morts al camp nazi de Mauthausen

La localitat acull el cicle «Guerra i Oblit» amb múltiples activitats

Una placa commemorativa recorda des de divendres al Cementiri d’Ontinyent als 16 valldalbaidins morts als camps d’extermini nazi de Mauthausen durant la Segona Guerra Mundial. L’acte, que comptà amb la presència de l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, va ser un dels punts àlgids dins del cicle “Guerra i Oblit”, organitzat per l’Ajuntament d’Ontinyent amb la col·laboració de diverses entitats en record dels veïns de la ciutat i la comarca que foren deportats junt a altres valencians al camp d’extermini nazi de Mauthausen-Gusen.

En total, des del passat 2 d’octubre i fins el 16 de novembre tenen lloc a Ontinyent un total de 18 activitats que inclouen tres exposicions, dues conferències, dues visites guiades, un audiovisual, la projecció de 2 pel·lícules i 8 documentals.

L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, destacava que “en un moment de crisi, al qual reapareixen discursos i comportaments totalitaris, és important que aquells que creem en la democràcia no oblidar la història per que no es torne a repetir”. +