Una nova edició del Tirant de Cançó que enguany s’estrena a Ontinyent

Corredor polonesDesprés de l’èxit de les anteriors convocatòries, ACPV fa moure el país al ritme del català

Acció Cultural del País Valencià farà que el proper dissabte 26 de febrer la música en la nostra llengua sone amb molta força per tots els racons del territori: un total de 16 concerts, a càrrec de vint grups i solistes diferents, tindran lloc de manera simultània a diverses localitats de les nostres comarques, aconseguint així que per tot arreu se senta ben fort la música en català.

ACPV ha organitzat per tercer any consecutiu el Tirant de Cançó, una activitat que tornarà a posar de manifest la vitalitat i la qualitat de la música feta en la nostra llengua, oferint al públic de diverses comarques valencianes, catalanes i balears la possibilitat de sumar-se a qualsevol d’aquests setze concerts.

És la primera edició que el Tirant de Cançó té lloc a Ontinyent, de manera que des de l’organització s’ha volgut inaugurar aquesta participació amb el concert d’El Corredor Polonés, un grup ontinyentí que ja compta amb un èxit significatiu per tot el territori pel el seu darrer treball. L’Embaràs d’Agnieszka és tota una aposta per l’stoner melòdic i el rock alternatiu, ni les melodies pop se li escapen a aquest grup amb una simetria bastant semblant al grup de Manchester Ozeansize, oferint així una experiència poques vegades presentada en la nostra llengua.Aquest concert tindrà lloc a la seu d’ACPV a la comarca, el Casal Jaume I (Ontinyent) a les 19h, i l’entrada serà gratuïta.

Dissabte 26 de febrer serà, doncs, possible assistir al recital Mishima a Elx, o a la proposta poètica de Saltamartí a Alacant, o també a la peculiar posada en escena d’Anna Roig i L’ombre de ton chien a Benissa. En aquesta iniciativa es barregen noves propostes com Andreu Valor (al Castell de Guadalest), El Corredor Polonès (Ontinyent) i Arthur Caravan+Malnom a L’Alcora, amb d’altres més veterans com Al Tall que tocaran a L’Eliana o Pep Gimeno el Botifarra a Reus. Podrem també acostar-nos a escoltar a Roger Mas a Alcoi, Eva Dénia a Gandia, El Petit de Cal Eril+Toni de l’Hostal a L’Alcúdia i Cris Juanico+Lola Bou a València. I la cosa no s’acaba ací doncs encara tindrem l’oportunitat de conèixer el nou disc de Mazoni a Vila-real amb Almorranes Garrapinyaes així com el de Pau Alabajos a Igualada. I per últim bé a Manacor o a Cardedeu podrem sentir les cançons de Batà i VerdCel respectivament.