Un saragossà s’emporta el primer premi del I Concurs Nacional de Fotografía de l’Olleria

portada20

L’alcoià Toni Miranda guanya el guardó a la categoria local amb una instantània del llavador de la Font Nova.

Ja s’han fet públics els noms dels guanyadors del I Concurs Nacional de Fotografia de l’Olleria. Uns premis que seran entregats este proper dissabte dia 6 de juny, coincidint amb la inauguració de l’exposició dels treballs que el jurat ha considerat més destacats, i que romandran exposats diverses setmanes a la sala Goya. Els premis que s’atorgaran són, en tema lliure: un primer premi de 600 euros, un segon de 300€ i un tercer de 200€. I en la categoria de Tema l’Olleria s’entregarà un únic premi de 300 euros.

En la categoria lliure el primer premi ha anat a parar al saragossà, José Ramon Moreno Fernández, amb l’obra “Deshabitaciones, Reservado derecho de admisión”. En segon lloc ha quedat la fotògraf de Reus (Tarragona), Mª Gràcia de la Hoz amb la peça “Colom”, i el tercer premi se l’ha endut Cristina Jordà Gomar de Gandia amb la imatge titulada “Cartas que nunca te escribí”.

Pel que fa a la categoria local, el guanyador ha estat l’alcoià, Toni Miranda López, amb una obra titulada “Monasterio y lavadero”, en la que ha retratat el llavador de la Font Nova, i en el reflex de la seua aigua el convent de les Monges Agustines.

Cal recordar que a esta primera edició del Concurs Nacional de Fotografia l’Olleria, que ha estat impulsat per l’Associació Fotogràfica de l’Olleria (AFLO) amb la col·laboració de la regidoria de Cultura, s’han presentat 88 participants amb un total de 281 fotografies. Del total d’estes gairebé tres-centes imatges, 44 participaren en la categoria de fotografies que retraten la ciutat, i les 237 restants eren de tema lliure.