Demà dijous a la Nau de la Universitat de Valencia
Ulleye presenta el seu nou projecte “Festival de la Cançó de Xàtiva, 1974-1995” a la Nau de la Universitat de Valencia, Sala Seminari A, dins del Forum de Debats. L’acte tindrà lloc demà dijous 17 de desembre a les 19:00 hores.Es tracta d’un llibre amb 3 CD’s, 49 cançons dels protagonistes del Festival, per a conéixer i recordar aquest esdeveniment i el que va significar per a la ciutat.
Des de 1974 fins a 1995, va haver-hi anualment un esdeveniment dins de la programació de la Fira d’Agost de Xàtiva amb el nom de Festival de la Cançó, majoritàriament, o amb una altra denominació, per exemple Festival Folk de Xàtiva o Nit de Cançó i Marxa, que presentava la música i veu en la pròpia llengua.
En total van tenir lloc 22 edicions. Des d’Ulleye les han numerat de l’1 al 22 Festival de la Cançó de Xàtiva. Entre aquells primers anys i les últimes raneres del Festival van passar pel mateix la majoria de noms representatius de la Cançó. Un llibre repassa la seua historia i 3 CD’s ens donen a conèixer la música i la lletra que allí ressonava. Un homenatge a Ovidi Ovidi Montllor, nascut a Alcoi el 2 de febrer de 1942, és un referent de la cançó al País Valencià i a tota la zona de parla catalana. Poeta, actor, cantautor, etc., va morir fa ara 20 anys, als 53 anys, un 10 de març de 1995. “Avui és patrimoni cultural de la nostra terra, patrimoni de la cançó, de la poesia, del cinema i del teatre”, remarquen des d’Ulleye.
Ovidi Montllor va participar com a cantautor quatre vegades en el festival de la Cançó de Xàtiva, l’última a l’agost de 1993 amb un concert homenatge a un altre valencià il·lustre, Vicent Andrés Estellés, acompanyat del seu inseparable Toti Soler a la guitarra. D’Estellés, Ovidi deia que des dels temps d’Ausiàs March no va haver-hi un altre poeta al País Valencià com ell. Ulleye vol també sumar-se a l’homenatge i record d’aquest treballador de la paraula, Ovidi Montllor, dedicant-li aquest nou projecte.