Taula redona: ‘Cóm viuen les sahrauís’

ma-dona-i-intifada
IV Jornades de Solidaritat amb el Poble Sahrauí.

Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva finalitzarà les IV Jornades de Solidaritat amb el Poble Sahrauí, que enguany han estat dedicades monogràficament al paper de les dones sahrauís, el proper dijous 11 de març amb una taula redona que es titula “Com viuen les sahrauís”. La cita tindrà lloc al Saló d’Actes de la Casa de Cultura de Xàtiva a partir de les 20 hores.

No obstant, i fins el 13 de març, a la Sala Entresòl de la Casa de Cultura de Xàtiva es podrà veure l’exposició de fotografia “Dones sahrauís: Una mirada de gènere al Sàhara” dels fotògrafs Marisa Martil i José Miguel Alfonso.

Aquestes Jornades s’han fet coincidir amb dos dates significatives: 27 de febrer és el dia de la proclamació de la R.A.S.D i el 8 de març és el Dia Internacional de la Dona Treballadora.

Des d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva hem pretés, amb l’exposició, el documental i ara amb la taula redona, trencar els estereotips de les dones àrabs i musulmanes, i hem volgut donar presència al paper de la població femenina sahrauí a nivell polític, social, econòmic i cultural, ja que elles són protagonistes en la reconstrucció del Sàhara.

TAULA REDONA:
Aquesta serà una xerrada amb dones sahrauís que ens comentaran el paper que desenvolupen al Sàhara Occidental i en concret als campaments de refugiats sahrauís de Tinduf. Es pretén fer visible el treball i la tasca de les dones sahrauís en la seua societat.

Les dones sahrauís dels campaments de refugiats tenen una representació del 88 % en l’ensenyament i en la salut, i un 9 % en el govern, evidència que són el pilar fonamental de la societat.

Escoltarem diverses experiències, de sahrauís que s’han educat ací i viuen entre Espanya i el Sàhara, i de sahrauís que s’han format als campaments, a l’Escola de dones de 27 de febrero.

«Des de la nostra Associació sols ens queda convidar a totes les entitats i ciutadans/es que desitgen conéixer la situació del Sàhara a participar d’aquestes Jornades».