Suñer (BLOC): El PP ha convertit la fira en un element mes de la seua estrategia electoral

“Rus ha planificat deliberadament una fira de perfil baix, per poder lluir-se i destacar més la del 2010 que serà l’última de la legislatura i prèvia a les pròximes eleccions municipals”

Una vegada finalitzada la fira d’enguany, des del BLOC, es considera que el PP ha entrat en una dinàmica de programació de la Fira en funció dels diferents esdeveniments electorals. Així doncs, l’anàlisi del partit nacionalista conclou que la fira de 2009 sembla mes una part de la programació de la de 2010 que una proposta estricta per a la celebració d’enguany. Cristina Suñer, portaveu del BLOC a l’ajuntament de Xàtiva, ha valorat la fira del 2009 declarant que “el PP ha considerat inviable un major esforç en la Fira d’enguany i ha decidit programar esdeveniments més acurats el pròxim any davant les eleccions municipals que seran nou mesos després. Des del BLOC ja augurem que en la fira de 2010 haurem de suportar els discursos de Rus dient què bé ho fan tot, quan només se’n recorden de la ciutadania per a demanar-li vot, ¿o no diu Rus que pot fer el que vullga perquè li voten més que a ningú?”
Suñer també creu que “amb una miqueta d’imaginació i esforç o havent destinat a la Fira part dels diners de les subvencions aconseguides per a ‘Nits al Castell’ es podria haver fet una fira millor, amb una programació per a tots i totes, amb actes culturals i lúdics variats, i no es donaria el cas que la majoria de dies no hi haja res interessant de veure. Però el PP xativí està més a gust en ‘Nits al Castell’ o en actes tancats com el sopar de gal·la, cada vegada més lluny de la gent, sinó, per què coincideix el sopar de jubilats amb el sopar de gal·la, o per què costa menys l’orquestra del primer? Nosaltres, que creiem en una fira oberta i participativa, ni hem anat mai a aquest sopar, ni anirem.”
Per altra banda, la regidora nacionalista afirma que l’excés de protagonisme del nostre Batle es solapa inadequadament amb la rellevància que, des del Consistori se li vol donar a la Regina de la Fira, doncs el monòleg reiterat i recarregat d’ironia de Rus, eclipsa en pocs segons els discursos de les Regines en els actes d’oberta de la Fira. “especialment fastigós ha estat enguany, doncs l’encís de l’emotiva intervenció de Sara Ivàñez va ser col·lapsada immediatament amb un acudit de mal gust sobre un corneta refredat”