Suñer (BLOC) acusa a Rus d’utilitzar els xiquets i xiquetes de l’escola d’estiu per fer-se propaganda

Recorda que segons la llei de protecció de dades està prohibida la utilització d’imatges de menors sense el consentiment dels pares.

La portaveu del BLOC a l’ajuntament de Xàtiva, Cristina Suñer, ha criticat la utilització propagandística que va fer l’alcalde de la ciutat i dos regidors del seu partit visitant els xiquets i xiquetes de l’escola d’estiu i traient imatges d’aquesta visita després tant en la premsa com en la televisió comarcal i en mitjans d’internet. Segons Suñer, “Rus es dedica a utilitzar qualsevol activitat que organitze l’ajuntament per fer-se propaganda a costa dels seus usuaris, moltes vegades menors d’edat. Podem recordar, a més de l’escola d’estiu, la gal·la de final de curs de les escoles esportives municipals o el lliurament de les beques de la diputació. Sembla que aquest senyor ja no té arguments polítics per defensar la seua gestió i es dedica a utilitzar als usuaris de serveis que presta l’ajuntament com si foren captaires agraïts al qui els dóna l’almoina. Hem de recordar que beques, escoles esportives o d’estiu són serveis que presten molts ajuntaments fa temps, i que han entrat a formar part de les obligacions d’aquests, donades les necessitats que hui en dia tenen les famílies. En el cas de l’escola d’estiu, abans de vanagloriar-se tant s’hauria de plantejar millorar-la i ampliar el seu horari, com venim reclamant des del BLOC de fa temps.”
Suñer també ha recordat que “l’ajuntament, mitjançant el seu servei de premsa, utilitza les imatges dels menors sense el consentiment patern, cosa que està prohibida per la llei de protecció de dades. Hui en dia qualsevol centre educatiu demana als pares que autoritzen la utilització de les imatges amb fins acadèmics, cosa que no ha fet l’escola d’estiu, ni ho podria fer, perquè no creiem que els pares autoritzaren la utilització d’imatges dels seus fills amb intenció de propaganda política. De tota manera hem de fer veure que els responsables de l’escola d’estiu no demanen autorització per a res, ni per açò ni per a les eixides que fan dins de Xàtiva.”