Setmana profitosa per Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva

sany3878
Aquesta darrera setmana ha estat intensa en activitats per al col·lectiu d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva.

La setmana passada, el col·lectiu ha participat en diverses activitats, algunes de protesta, altres informatives i finalment de caràcter festiu.

D’aquesta manera, l’activitat de protesta fou el passat 22 d’abril, on participàren en la concentració davant del Consolat del Marroc, que havia estat convocada entre altres per la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià (FASPS-PV). El motiu de la convocatòria va ser per manifestar la nostra repulsa per la repressió brutal que està duent a terme el règim del Marroc contra la població Sahrauí i condemnar fermament la situació dels presos polítics sahrauís que estan en una vaga de fam i exigir el respecte dels Drets Humans en les zones ocupades del Sàhara Occidental.

sany3887La segona activitat, va ser la reunió informativa de Vacances en Pau 2010 que estava adreçada a famílies interessades en acollir un xiquet o xiqueta sahrauí durant els mesos d’estiu. A aquesta reunió que es va realitzar el 23 d’abril al Centre Cívic La Ferroviària van acudir diverses famílies, de les quals, 3 han manifestat el seu interés en participar en el programa de Vacances en Pau 2010.

Finalment, el 24 d’abril, Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva va acudir a la festa de les Trobades d’Escoles en Valencià que aquest any es va celebrar a la ciutat de Montesa. El taller que preparàren per als xiquets i xiquetes va consistir en la creació d’una visera que fou molt celebrada donat el calor i el sol que ens va acompanyar. La Trobada també va servir per a instal·lar un punt d’informació, en el qual explicaven la situació del poble sahrauí i les activitats que realitzem al llarg de l’any. També venguéren productes relacionats amb el Sàhara, llibres i la samarreta del col·lectiu.