Setmana de Ciutadania a l’Olleria

6gradoscambiaranmundo

Tallers, xerrades, excursions, jocs i cine. De tot hi haurà en la “Setmana de la Ciutadania” que estan organitzant per a finals de febrer els Consells Temàtics de Participació Ciutadana. Uns grups de veïns, que des de ara fa un any, es reuneixen regularment per a debatre sobre les carències i necessitats de les seues àrea d’interès (Medi Ambient i Territori/ Cultura, Educació i Esports / Benestar Social). D’eixes inquietuds sorgeixen propostes cap a l’equip de govern de l’ajuntament, i d’elles accions com la col·locació de papereres a la ciutat, la nova temporalització de l’emissió del ban o l’eliminació de barreres arquitectòniques en els carrers.

La “Setmana de la Ciutadania” es desenrotllarà durant l’última setmana de febrer, del 22 al 28, i inclourà activitats que pretenen respondre a temes d’interès per als ciutadans. Encara que la programació s’està acabant de perfilar, ja es pot avançar part del seu contingut, que inclou dos tallers. Un Taller d’Orientació Laboral centrat en la recerca d’ocupació a través de les noves tecnologies, i un altre titulat “Cuidar als cuidadors”, destinat als homes i dones que tenen al seu càrrec persones dependents. En ambdós casos les places seran limitades.

El programa d’activitats inclou una excursió a la fàbrica de cervesa ecològica d’Agullent per al dia 25 de febrer o la projecció del documental “6 graus que canviaran el món” el dimecres 24 en el cine Goya, així com una matinal de jocs tradicionals per a xiquets i majors el diumenge 28. En l’apartat de xerrades està previst oferir una conferència sobre Nutrició el dimarts 23, i una altra, a càrrec de diversos historiadors i investigadors, sobre com els ollerians han afrontat les diverses crisis que han succeït al llarg de la història “Crisi: com s’ha superat històricament a l’Olleria». Ambdós xerrades es realitzaran al teatre Cervantes. Paral·lelament es desenrotllaran, especialment durant el cap de setmana, diverses activitats a l’aire lliure amb el rerafons de la participació ciutadana i l’Agenda21 sempre presents.

Encara que les activitats han estat proposades pels veïns que integren els Consells Temàtics, compten amb el suport econòmic i organitzatiu de la regidoria de Participació Ciutadana, en tant que esta iniciativa s’emmarca dins del projecte, que té l’alcaldia, d’acostar les opinions i suggeriments del veïnat a la gestió municipal ordinària.