Serra Vernissa fa balanç de la temporada 2015

Ha guanyat per equips en moltes curses i ha obtés pòdiums durant tota la temporada

El Club de Trail Serra Vernissa de Xàtiva ha fet una molt bona temporada en 2015, no sols en l’àmbit de resultats sinó també de participació. Cal destacar que ha guanyat per equips en moltes curses així com la general del Circuit Trail València, a més d’estar en els pòdiums durant tota la temporada. Respecte als corredors que han aconseguit pujar al pòdium, la llista ha anat augmentant poc a poc al llarg de la temporada, així cal destacar a Boro Hernández, Paco Borredà, Flavia Orz, Eva Castells, Àngela Amat, Javi Pastor, Francisco Marcuello, Voro Such, Kike Ballester, David Maset, Vicent Mollà, Jorge Tormo, Tavi Sala, Dani Gatto, Josep Cebrià, Calo Palma, José Bellot, Tomeu Calabuig, Abe Orquín, Ximo Martínez, Irene Palomares i Xavi Tomàs.

En l’àmbit participatiu, els membres del club disputen curses de Trail i Sprinttrail, Maratons, Ultres i marxes senderistes. Al club s’ha constituït una secció de marxadors i una secció femenina, i es fan eixides tots els mesos. Han participat en proves de la Comunitat i fora d’ella, a la Lliga Federada, als Pirineus a l’Ultratrail del Montblanc CCC, al Lavaredo Trail dels Alps, a l’Epic Buff Aigüestortes, la Volta al Aneto, Marató de Javalambre, l’Andorra Ultratrail, la CSP i la MIM, el GR10, el Desafio Aitana, l’Ultra del Mondúber, el Desafio el Calar del Rio Mundo, Madrid Ultratrail i a la Spain Ultra Cup amb Josep Cebrià que va acabar en la cinquena posició final. També cal destacar que ha tancat el 2015 amb 110 socis, una xifra que no ha parat de créixer mes a mes, des que es va crear el club a octubre de 2012.

Per a començar l’any, el club estarà dissabte a Puçol, on es disputarà una nova edició del GR10, un ultratrail de 93km i 4.100m de desnivell positiu. La cursa recorre els senders del GR-10 des del seu inici a Puçol fins arribar a Andilla. Per part del Serra Vernissa participaran Iván Camarasa, Jerónimo Cebrià, Enrique Barber, Sergio Borredá, Enrique Blesa, Paco Borredá, Javi Pastor i Salvador Such. Aquesta és la primera prova en la qual participarà el club aquesta temporada. Per últim, cal dir que com a principal repte pel 2016, s’està preparant la primera cursa per muntanya del Serra Vernissa a Xàtiva, la Perimetrail RETT Serra Vernissa, que tindrà lloc el 13 de març.